Sambou Sagna (25) is vooral als jonge voetballer veel geconfronteerd geweest met rascisme, terwijl hij het nu vooral heel sporadisch ervaart. Hij probeert zich de kwetsende woorden niet al te veel meer aan te trekken.
Volledig scherm
Sambou Sagna (25) is vooral als jonge voetballer veel geconfronteerd geweest met rascisme, terwijl hij het nu vooral heel sporadisch ervaart. Hij probeert zich de kwetsende woorden niet al te veel meer aan te trekken. © Geert De Rycke

Sambou Sagna (Voorde-Appelterre) weet hoe te reageren tegen racisme: “Ik antwoord met mijn voeten”

VOETBAL DERDE NATIONALE AWoensdag raakte bekend dat de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF, de Waalse vleugel, allerlei initiatieven in het leven roept om racisme en discriminatie op onze voetbalvelden een halt toe te roepen. Via een actieplan komt er een toegankelijk meldpunt, een inclusiemanager, een Diversity Board en een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme. Het geeft aan dat het de KBVB menens is om racisme het zwijgen op te leggen op onze velden en daar is Voorde-Appelterre-speler Sambou Sagna zeer over te spreken.

 1. Alessio Castro-Montes is drijvende kracht achter Gentse monsterzege en play-off 2-ticket: “Heel tevreden met mijn doelpunten”
  Voetbal 1A

  Alessio Cas­tro-Mon­tes is drijvende kracht achter Gentse monsterze­ge en play-off 2-ticket: “Heel tevreden met mijn doelpunten”

  Play-off 2 is een feit voor AA Gent na een 2-7-overwinning bij Zulte Waregem. Alessio Castro-Montes scoorde twee keer en was een van de sleutelfiguren in de mooie overwinning voor de Buffalo’s. De Belgische vleugelverdediger was dan ook erg opgetogen met zijn twee doelpunten. “Ik ben heel tevreden met mijn doelpunten”, luidt het bij Castro-Montes.
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  19 april