HBC Knack Roeselare, met nummer vier Sam Cracco, mikt dit seizoen op het behoud in Liga 1.
Volledig scherm
HBC Knack Roeselare, met nummer vier Sam Cracco, mikt dit seizoen op het behoud in Liga 1. © VDB

Sam Cracco en Knack Roeselare kloppen Merksem na drie nederlagen op rij: “We zullen de ambiance van de supporters missen”

handbal liga 1Knack Handbalteam Roeselare heeft in Liga 1 een broodnodige zege geboekt op het veld van Olse Merksem. Na drie nederlagen op rij ging het met 24-25 winnen op het terrein van de hekkensluiter. De Roeselarenaars staan na zeven speeldagen met zes punten op de achtste plaats in Liga 1.

 1. KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”

  KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”

  Wie doet beter? Dertien wedstrijden ongeslagen, acht keer gewonnen, vijf keer gelijk, waarvan drie keer tegen de top-2: 29 op 39. Een fraaie tussenbalans. Met zo’n cijfers op het recente palmares verwacht je uiteraard meer wanneer je naar het kunstgrasveld van Tienen trekt. Maar zo zit het spelletje niet in mekaar. Wiskundige logica en voetbal, het gaat niet altjd samen. Om een overwinning te mogen claimen in Tienen, schortte er iets aan de eigen prestatie. Al had op het einde de bal ook nog op de stip gekund.
 2. Arne Baers (15e) is tevreden over zijn WK: “Jammer dat ik in begin van de cross vooraan niet kan aansluiten”
  Veldrijden WK beloften

  Arne Baers (15e) is tevreden over zijn WK: “Jammer dat ik in begin van de cross vooraan niet kan aansluiten”

  Arne Baers rondde zijn eerste WK bij de beloften af met een vijftiende plaats. Een resultaat waarmee de Palenaar kan leven. “Jammer dat ik in het begin van de wedstrijd de aansluiting vooraan mis. Als dat lukt, doe ik mee voor de top tien. Nu was het was voortdurend jojo waardoor ik op het einde door mijn beste krachten heen was”, vertelt Baers. “Ik rijd de komende weken nog enkele crossen en in april start ik op de weg.”
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Yanis Rucquois bezorgt FC Mandel United in laatste minuut de eerste thuiszege van het seizoen : “We blijven in een goede afloop geloven”

  Yanis Rucquois bezorgt FC Mandel United in laatste minuut de eerste thuiszege van het seizoen : “We blijven in een goede afloop geloven”

  FC Mandel United heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. FC Antwerp B werd met 2-1-cijfers terug huiswaarts gestuurd zodat er eindelijk eens een zegegebaar kon gemaakt worden in de Izegemse Skyline Arena. De eerstenationaler blijft ondanks die driepunter op de laatste plaats van het klassement maar hoopt dat de ommekeer nu eindelijk ingezet is.