Triatleet Christophe De Keyser mocht vanmorgen niet aan boord van de Ryanair-vlucht naar Portugal omdat zijn PCR-test de bijkomende letters CHC bevatte, terwijl de test identiek is aan andere testen en dit gewoon een naamgeving van het laboratorium is.
Volledig scherm
Triatleet Christophe De Keyser mocht vanmorgen niet aan boord van de Ryanair-vlucht naar Portugal omdat zijn PCR-test de bijkomende letters CHC bevatte, terwijl de test identiek is aan andere testen en dit gewoon een naamgeving van het laboratorium is. © RV

Ryanair weigert triatleet Christophe De Keyser omwille van drie extra letters op PCR-test: “500 euro extra moeten betalen om via andere maatschappij te vliegen”

triatlonRyanair weigerde vanmorgen een twintigtal passagiers op de vlucht naar het Portugese Lissabon. Onder hen ook triatleet Christophe De Keyser die zondag in Portugal zijn eerste wedstrijd van het seizoen op het programma heeft staan. De verplichte negatieve PCR-test van onder meer De Keyser bevatte op de documenten ook de letters CHC. Een naamgeving die door het laboratorium toegevoegd is, maar identiek is aan een normale PCR-test. Toch kregen de reizigers met de vermelding CHC geen toegang tot het vliegtuig. De Keyser begreep er niks van, boekte dan maar snel een vlucht via TAP om met identiek dezelfde formulieren daar wel aan boord te mogen. “Surrealisme dat me 500 euro extra kost”, aldus De Keyser.

  1. Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972: 
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”
    voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangers

    Erwin Vandendae­le (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbau­er’ op het EK 1972: “Wraak­roe­pend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

    Op het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”