Doelman Theo Defourny moest slechts één keer zijn kunnen tonen tegen KSV Oudenaarde.
Volledig scherm
Doelman Theo Defourny moest slechts één keer zijn kunnen tonen tegen KSV Oudenaarde. © Belga

RWDM-trainer Euvrard na 3-0-zege tegen KSV Oudenaarde: “Op basis van het spel en de kansen is het een verdiende kwalificatie”

voetbal beker van belgieRWDM heeft in de 32ste finales van de beker van België gedaan wat het moest doen tegen Oudenaarde, een club uit tweede nationale in Vlaanderen: zich kwalificeren voor de volgende ronde, waarin de clubs uit 1A in de dans springen. Tegen een ultradefensief Oudenaarde kon RWDM ondanks heel veel balbezit pas in het laatste kwartier zekerheid verwerven. Met dank aan invaller Rikelmi, die zelf scoorde en een assist gaf voor een eigen doelpunt bij Oudenaarde.

 1. Invaller Michiel Lepage (Voorde-Appelterre) beslist aantrekkelijke topper in slotminuut: “Mentale boost voor mezelf”
  Voetbal derde nationale A

  Invaller Michiel Lepage (Voor­de-Appelterre) beslist aantrekke­lij­ke topper in slotminuut: “Mentale boost voor mezelf”

  Het heeft er alle schijn van dat de strijd om de titel in derde nationale A tussen drie ploegen zal uitgevochten worden. Periodekampioen Voorde-Appelterre boekte een knappe zege op het veld van nummer vier Avanti Stekene en deed zo een gouden zaak door in het zog van leider Tempo Overijse te blijven. Ook Anzegem blijft de overwinningen opstapelen en zo meestrijden voor de titel.
 2. Broes Willem helpt Oostkamp met twee goals voorbij Gullegem: “Twijfelden nooit aan ons opzet”
  Voetbal tweede nationale A

  Broes Willem helpt Oostkamp met twee goals voorbij Gullegem: “Twijfelden nooit aan ons opzet”

  SV Oostkamp dook met een achterstand de kleedkamer binnen in het West-Vlaams onderonsje tegen Gullegem, maar de promovendus zette de scheve situatie recht na de pauze. Twee doelpunten van verdediger Willem, met een goal van topschutter Vanhaecke ertussenin, bezorgde de rood-witte formatie een 3-1-zege. De rood-witte formatie is ondertussen al zes matchen op rij ongeslagen en staat op een knappe vierde plaats in tweede nationale.
 1. Aalst-coach Carl De Geyseleer na afgebroken zegereeks: “Nederlaag is geen ramp, maar had wel vermeden kunnen worden”
  voetbal tweede nationale A

  Aalst-coach Carl De Geyseleer na afgebroken zegereeks: “Nederlaag is geen ramp, maar had wel vermeden kunnen worden”

  Beloftenploegen uit eerste nationale liggen Eendracht Aalst blijkbaar niet. Half september werd op Jong Cercle Brugge onderuit gegaan en vorig weekend verloren de Ajuinen op Jong Essevee met het kleinste verschil. Het was de eerste nederlaag na een mooie reeks van 28 punten op 30. Eendracht had nochtans de kloof met de achtervolgers SC Lokeren-Temse en Jong Cercle voort kunnen uitdiepen, want die leden eveneens puntenverlies.