Rutger Wouters (links) rijdt deze week de Tour du Faso.
Volledig scherm
Rutger Wouters (links) rijdt deze week de Tour du Faso. © Geert De Rycke

Rutger Wouters trekt naar de Ronde van Burkina Faso: “Een avontuur, maar eentje met ambitie”

WielrennenRutger Wouters staat vrijdag  aan de start van de Ronde van Burkina Faso. De renner uit Koersel maakt deel uit van een gemengde ploeg Team Flanders. Wouters was het voorbije seizoen goed voor negentien overwinningen en daar wil hij er in Afrika nog een paar bij doen. “Mijn eerste keer Afrika, een avontuur dus, maar zoals altijd start ik met ambitie. Etappewinst, maar het mag altijd een beetje meer zijn”, vertelt Wouters.

 1. Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”

  Elise Van Sas (VC Oudegem): “In Charleroi hebben we met het voltallige team twee gouden punten behaald”

  VC Oudegem heeft de moeilijke verplaatsing naar Charleroi tot een goed einde gebracht. De volleybalsters van coach Callens wonnen na vijf sets tegen een team waarmee ze bij de aanvang van dit duel de tweede plaats deelden. Met deze zege blijft VC Oudegem tweede in de rangschikking van de Liga, samen met LVL Genk. Na deze prestatie gaat de focus naar de Belgische en de Europese bekercompetitie. Het worden drukke tijden voor Elise Van Sas en haar ploeg uit Dendermonde.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Erdon Daci kopt Westerlo in slotseconden nog voorbij Lommel (0-1): “Dit zijn héél belangrijke punten”
  Voetbal 1B

  Erdon Daci kopt Westerlo in slotsecon­den nog voorbij Lommel (0-1): “Dit zijn héél belangrij­ke punten”

  KVC Westerlo beleefde een lastige zaterdagavond op het veld van Lommel. De leider in 1B kwam nochtans met de nodige aanvallende intenties aan de aftrap, maar het waren toch vooral de Limburgers die in de eerste helft het initiatief namen. Na de pauze wisten de Kemphanen het evenwicht te herstellen, maar de partij leek af te steven op een billijk 0-0-gelijkspel. Tot Erdon Daci (23) in de absolute slotseconden nog voor de ontlading zorgde door de 0-1 tegen de touwen te knikken.