West-Vlaanderen en Antwerpen boven in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, met een zege van de broers Thiers, Jeffrey van Hooydonk, Gilles Magnus en de Israëliër Alon Day.
Volledig scherm
West-Vlaanderen en Antwerpen boven in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, met een zege van de broers Thiers, Jeffrey van Hooydonk, Gilles Magnus en de Israëliër Alon Day. © Dave Docx

Russell Racing by PK Carsport pakt zege na felbevochten 43ste editie van 24 Hours of Zolder

AutosportDe 43ste editie van de 24 Hours of Zolder heeft al zijn beloften ingelost, waarbij de prototypes als grote overwinnaars uit de bus zijn gekomen. De zege was voor Russell Racing by PK Carsport, meteen de vierde overwinning al voor Frank Thiers en een tweede voor Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en Hans Thiers. Voor de Israëliër Alon Day was het de eerste keer dat hij in Zolder bovenaan de ranking eindigde.

  1. Invaller Ybe Vanderhoeft (Wellen) laat wedstrijdbeeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

    Invaller Ybe Vander­hoeft (Wellen) laat wedstrijd­beeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

    Toen Schoonbeek-Beverst zich vlak na de pauze weer langszij knokte, leek het wel alsof de derby tegen Wellen ook meteen beslecht was. Twee teams, die doorgaans voetballende oplossingen verkiezen, beperkten zich van dan af tot bikkelen. Gelukkig was er bij de bezoekers invaller Ybe Vanderhoeft, die meteen na zijn invalbeurt voor de 1-2-voorsprong tekende. In de slotfase werd op hem de fout gemaakt, die Poell vanop de stip kans gaf om de eindscore vast te leggen. “Ik wou van tegen de zijlijn die vrijschop lekker binnen laten draaien en het pakte goed uit. Wat die strafschop betreft. Volkomen terecht toch, vermits ik binnen de rechthoek gewoon onderuit gehaald werd”, aldus de 18-jarige knaap uit Kortenbos.