Rubin Seigers (23) staat mee zijn mannetje centraal achterin de defensie van leider KVC Westerlo.
Volledig scherm
Rubin Seigers (23) staat mee zijn mannetje centraal achterin de defensie van leider KVC Westerlo. © Belga

Rubin Seigers en KVC Westerlo kunnen mooie cijfers voorleggen na 2-0-zege tegen Virton: “Er wordt keihard gewerkt, maar ook plezier gemaakt”

voetbal eerste klasse BZeven punten voor op naaste achtervolger Waasland-Beveren en zelfs al tien op Lommel SK. Zowel de beste aanval als de beste defensie van de reeks én na negen speeldagen nog altijd ongeslagen. Het huidige KVC Westerlo vaart duidelijk op titelkoers.

 1. Julien De Sart maakt progressie bij AA Gent: “Het gaat beter en beter”
  voetbal jupiler pro league

  Julien De Sart maakt progressie bij AA Gent: “Het gaat beter en beter”

  Dankzij een overwinning vorig weekend op bezoek bij STVV staat AA Gent eindelijk op de beoogde vierde plaats. De Buffalo’s willen dat zo houden en daarmee aartsrivaal Club Brugge de loef afsteken. Julien De Sart gaf aan dat AA Gent vooral gas kon terugnemen, ideaal in deze drukke periode. Dat de middenvelder sinds enkele weken opnieuw fit is, scheelt meer dan een slok op de borrel voor de Buffalo’s.
 2. Pierre Lambrecht moet met Olsa Brakel driepunter pakken bij concurrent Westhoek: “Enkel winst kan crisis afwenden”
  Voetbal tweede nationale A

  Pierre Lambrecht moet met Olsa Brakel driepunter pakken bij concurrent Westhoek: “Enkel winst kan crisis afwenden”

  Olsa Brakel deed door de verliespartij op Dikkelvenne het voorbije weekend een bijzonder slechte zaak. Niet alleen zakte geel-zwart verder weg in het klassement, bovendien zag de ploeg de concurrenten in de degradatiestrijd nagenoeg allemaal dichterbij sluipen. De kloof met de gevarenzone bedraagt nog slechts drie punten. Laat die kloof net met de ploeg zijn die Brakel zondag moet bekampen, met name Westhoek. Een belangrijke zespuntenmatch voor beide ploegen dus.
 3. Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaatsingen”
  Wielrennen elites z/c

  Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaat­sin­gen”

  Alles was in kannen en kruiken om eind januari af te reizen naar Mauretanië. In dat West-Afrikaanse land zou Bart Tribout (40) de Tour du Sahel rijden met een samengestelde Vlaamse ploeg. Op het laatste moment werd alsnog verrassend van dat plan afgestapt. Bij het inkijken van het roadbook van deze vijfdaagse bleek geen enkele rit de kaap van honderd kilometer te halen.