Ruben Claeys (vooraan) en Pierre De Loof (achteraan) in de zware dubbeltwee op het EK in Varese: "Die dertiende plaats van toen zegt niet zoveel."
Volledig scherm
Ruben Claeys (vooraan) en Pierre De Loof (achteraan) in de zware dubbeltwee op het EK in Varese: "Die dertiende plaats van toen zegt niet zoveel." © Vlaamse Roeiliga / Balint Czucz / RV

Ruben Claeys en Pierre De Loof reekshoofd voor olympisch kwalificatietoernooi in Luzern: “Fysiek zijn we sterker dan op EK in Varese”

RoeienVoor Ruben Claeys en Pierre De Loof begint zaterdag de laatste kans op een olympisch ticket. Bij winst of een tweede plaats in Luzern mag de Belgische zware dubbeltwee zich klaarmaken voor Tokio.

 1. Amaury Capiot blikt met gemengde gevoelens terug op Baloise Belgium Tour: “Geen hoogvlieger, maar voel me steeds beter”
  Wielrennen profs

  Amaury Capiot blikt met gemengde gevoelens terug op Baloise Belgium Tour: “Geen hoogvlie­ger, maar voel me steeds beter”

  Amaury Capiot (Team Arkéa Samsic) leverde in de slotrit van de Baloise Belgium Tour stevig werk om sprinter Nacer Bouhanni af te zetten. De Fransman geraakte niet verder dan de vijfde plaats. Capiot blikt met gemengde gevoelens terug op zijn Ronde van België. “Ik had gehoopt met goede benen te starten, maar pas op de vierde dag liep het echt lekker. Dinsdag rijd ik nog Parijs-Camembert, daarna gaat de focus naar het BK”, zegt Capiot.
 2. Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijkste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijk­ste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Gelukkig en met een bronzen medaille om de nek ging het voor Stephanie Vanden Borre en teamgenoten zondag weer huiswaarts. Er was dit EK een belangrijke rol weggelegd voor de 23-jarige Vanden Borre. Haar doelpunt in de voorlaatste minuut tegen Engeland was voor het Belgische vrouwenhockey van cruciaal belang en in halve finale tegen Nederland bleef ze koelbloedig vanaf de strafbalstip.
 1. Steven Casteele pakt zilver op BK 10.000m: “De laatste tijd draait het jammer genoeg niet zo goed”
  ATLETIEK

  Steven Casteele pakt zilver op BK 10.000m: “De laatste tijd draait het jammer genoeg niet zo goed”

  Zaterdag werd in Gentbrugge het Belgisch kampioenschap 10.000m afgewerkt. Steven Casteele vocht een spannende strijd uit met Lucas Da Silva, maar hij moest finaal zijn meerdere erkennen in de Luikenaar. Een zilveren medaille en een tijd van 29.44.48 werd Casteeles deel. “Het draait de laatste tijd niet echt super en dan ben ik toch nog best tevreden met zilver”, bekent hij.