Edu kreeg de eer om het eerste doelpunt van RSCA Futsal in Roosdaal te scoren.
Volledig scherm
Edu kreeg de eer om het eerste doelpunt van RSCA Futsal in Roosdaal te scoren. © Geert Tresignie

RSCA Futsal zegent nieuwe sporttempel in met monsterzege tegen AFM Charleroi: “De toon is gezet”

Futsal eerste nationaleDe kop is er eindelijk af. Maandenlang werd er door RSCA uitgekeken naar de verhuis naar de Belleheide in Roosdaal. Vrijdagavond opende de ploeg de voorbereiding met een vriendschappelijke wedstrijd tegen tweedeklasser AFM Charleroi. Het werd een riante 17-0-zege. Volgend weekend wacht er een veel zwaardere test tegen Parijs.

 1. Mbaye Leye heeft referentiematch van Zulte Waregem gezien: “Punt in Brugge voelt als veel meer aan”
  voetbal jupiler pro league

  Mbaye Leye heeft referentie­match van Zulte Waregem gezien: “Punt in Brugge voelt als veel meer aan”

  Dat Zulte Waregem na drie speeldagen vier punten zou totaliseren, had niemand durven incalculeren. Winst tegen Seraing, dat natuurlijk wel. Maar dat ook de verplaatsing naar Club Brugge iets kon opleveren, daar hadden alleen de grootste optimisten vooraf hun centen op ingezet. Maar met de nieuwe wind die aan de Gaverbeek waait, is blijkbaar toch wel één en ander mogelijk.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 1. Onklopbare Laurens Siemons is bekerheld van Mariekerke-Branst tegen Oostkamp: “Een stunt in plaats van dubbele cijfers”
  voetbal

  Onklopbare Laurens Siemons is bekerheld van Mariekerke-Branst tegen Oostkamp: “Een stunt in plaats van dubbele cijfers”

  Mariekerke-Branst werd zondag in het bekerduel met tweedenationaler Oostkamp negentig minuten lang met de rug tegen het eigen doel gedrukt, maar het kon rekenen op een weergaloze doelman. Laurens Siemons behoedde zijn ploeg voor een afstraffing (1-1) en kroonde zich daarna nog tot held in de strafschoppenreeks (3-4). Een heuse stunt van de neofiet in eerste provinciale die komend weekend derdenationaler Wellen ontvangt.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.