Roy Jans (links), hier aan de slag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar, herneemt na een revalidatie van drie maanden in de Heistse Pijl.
Volledig scherm
Roy Jans (links), hier aan de slag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar, herneemt na een revalidatie van drie maanden in de Heistse Pijl. © BELGA

Roy Jans herneemt in de Heistse Pijl: “Belangrijke test, maar wel blij weer te kunnen koersen”

WielrennenOngeveer vier maanden na zijn laatste koers, komt Roy Jans (Alpecin-Fenix) nog eens aan de start van een wedstrijd. De Lanakenaar werd midden mei geopereerd aan zijn knie en werkte intussen aan de revalidatie. De Heistse Pijl wordt de eerste test voor Jans.  “Test is het juiste woord want de operatie is nog maar tien weken geleden”, zegt Roy Jans.  “Ik kan nog niet voor 100% gaan, maar Heist wordt wel een interessante waardemeter voor de rest van het seizoen.”

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Invaller Dante Walen De Keyser kopt Cappellen in slotminuut voorbij Belisia én naar de leiding: “Een enorme opluchting”
  voetbal tweede nationale B

  Invaller Dante Walen De Keyser kopt Cappellen in slotminuut voorbij Belisia én naar de leiding: “Een enorme opluchting”

  De topper tussen Cappellen en Belisia was er een met de leidersplaats als inzet en dat was er ook aan te zien tussen de lijnen. Geen brei- of rekenwerk, maar wel een leuke pot voetbal met heel wat kansen én een climax in de slotseconden. Op het moment dat de partij op een logisch gelijkspel leek af te stevenen, kroonde invaller Walen De Keyser zich tot held van Cappellen door een corner van Deckers in doel te koppen (1-0). Met die zege herpakten de troepen van trainer Schipper zich prima van de nederlaag bij RC Mechelen afgelopen woensdag én heroverden ze de koppositie.