Roy Jans (links), hier aan de slag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar, herneemt na een revalidatie van drie maanden in de Heistse Pijl.
Volledig scherm
Roy Jans (links), hier aan de slag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar, herneemt na een revalidatie van drie maanden in de Heistse Pijl. © BELGA

Roy Jans herneemt in de Heistse Pijl: “Belangrijke test, maar wel blij weer te kunnen koersen”

WielrennenOngeveer vier maanden na zijn laatste koers, komt Roy Jans (Alpecin-Fenix) nog eens aan de start van een wedstrijd. De Lanakenaar werd midden mei geopereerd aan zijn knie en werkte intussen aan de revalidatie. De Heistse Pijl wordt de eerste test voor Jans.  “Test is het juiste woord want de operatie is nog maar tien weken geleden”, zegt Roy Jans.  “Ik kan nog niet voor 100% gaan, maar Heist wordt wel een interessante waardemeter voor de rest van het seizoen.”

  1. Ugo de Wilde van zege in 24 uur van Zolder gehouden door fout tegenstander: “Ik hoop volgend jaar weer aan de start te staan zodat ik revanche kan nemen”
    autosport

    Ugo de Wilde van zege in 24 uur van Zolder gehouden door fout tegenstan­der: “Ik hoop volgend jaar weer aan de start te staan zodat ik revanche kan nemen”

    Ugo de Wilde heeft ei zo na de 43ste editie van de 24 uur van Zolder op zijn naam geschreven, maar een fout van een tegenstander maakte dat de jongeman uit Zaventem niet eerste maar tweede eindigde. Na meer dan de helft van de race in Zolder op kop te hebben gereden, verdienden De Wilde en zijn team McDonald’s Racing by Comtoyou beter.