In 2017 was de Ronde van Oost-Vlaanderen al eens te gast in Maldegem-Kleit en mochten Brent Van Moer (rood), ritwinnaar Sander De Pestel (blauw) en Thibau Verhofstadt (geel) de leiderstruien aantrekken.
Volledig scherm
In 2017 was de Ronde van Oost-Vlaanderen al eens te gast in Maldegem-Kleit en mochten Brent Van Moer (rood), ritwinnaar Sander De Pestel (blauw) en Thibau Verhofstadt (geel) de leiderstruien aantrekken. © Robby Verdickt

Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften in Nevele, Drongen, Pollare, Haasdonk en Maldegem-Kleit

Wielrennen BeloftenVorige zomer botste het organisatiecomité van de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften op diverse njets van overheden. De vijfdaagse werd geschrapt. Als deze zomer de pandemie onder controle is gaat de rittenkoers door van 11 tot 15 augustus in Nevele, Drongen, Pollare, Haasdonk en Maldegem-Kleit.

 1. Jarige Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies): “In de vier opeenvolgende thuiswedstrijden moeten we een kloof met onze tegenstanders slaan”
  Voetbal Super League PO2

  Jarige Sien Vandersan­den (KRC Genk Ladies): “In de vier opeenvol­gen­de thuiswed­strij­den moeten we een kloof met onze tegenstan­ders slaan”

  KRC Genk Ladies kon na de zege tegen Woluwe de lijn niet doortrekken en verloor vorige weekend, ondanks een goed partij, ontgoochelend tegen hekkensluiter Charleroi. De Genkse club staat nu voor een rijtje van vier opeenvolgende thuiswedstrijden en wil tegen Aalst de draad weer opnemen. “We moeten het thuisvoordeel optimaal benutten en een kloof slaan met onze tegenstanders”, zegt Genks kapitein Sien Vandersanden.
 2. Koen Vanden Houten en SV Sottegem hervatten zaterdag trainingsarbeid: “Willen we klaar zijn, dan moeten we nu wel beginnen”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Koen Vanden Houten en SV Sottegem hervatten zaterdag trainings­ar­beid: “Willen we klaar zijn, dan moeten we nu wel beginnen”

  Als één van de eerste clubs in onze regio hervat tweedeprovincialer SV Sottegem zaterdagochtend de trainingen met het oog op volgend seizoen. Na een seizoen met amper competitievoetbal en trainingsarbeid vindt de technische staf van de traditieclub, die volgend jaar honderd jaar bestaat, het de hoogste tijd om met de spelersgroep aan de slag te gaan. “Na een jaar stilstand kunnen we het ons niet veroorloven om pas in juli te beginnen met op te bouwen. We moeten nu de funderingen leggen”, meent coach Koen Vanden Houten. SV Sottegem wil dit seizoen meestrijden voor de prijzen.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei