Centrale verdedigster Romy Camps (l.) werd dinsdagavond tegen Charleroi amper in verlegenheid gebracht en houdt hier Jennifer Bouchenna af.
Volledig scherm
Centrale verdedigster Romy Camps (l.) werd dinsdagavond tegen Charleroi amper in verlegenheid gebracht en houdt hier Jennifer Bouchenna af. © Robby Verdickt

Romy Camps en Zulte Waregem zetten Charleroi opzij: “Iedereen top ondanks matchen elkaar snel opvolgen”

VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE PLAY-OFF 2Met goals van Pauline Windels (29ste minuut) en Ella Vierendeels (69ste minuut) nam Zulte Waregem dinsdagavond de maat van Sporting Charleroi (2-0). Dankzij deze zege blijft Essevee in aanmerking komen voor de eindzege in play-off 2 van de Superleague.

 1. Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainingsweek”
  atletiek

  Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainings­week”

  Afgelopen woensdag heeft Aurèle Vandeputte in het Franse Straatsburg zijn persoonlijk record op de 800m aangescherpt tot 1.45.98. Daarmee dook hij voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 en staat hij nu ook achtste op de nationale ranking aller tijden. “Deze prestatie had ik nu nog niet verwacht, aangezien ik vooral piek naar het Belgisch kampioenschap en de KBC Nacht", bekent hij.
 2. Brian De Keersmaecker begint maandag aan voorbereiding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”
  Buitenlands voetbal

  Brian De Keersmaec­ker begint maandag aan voorberei­ding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”

  Maandag begint Willebroekenaar Brian De Keersmaecker (ex-Beerschot) aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met FC Eindhoven. De 21-jarige middenvelder zag zijn huurovereenkomst onlangs worden omgezet in een definitief contract voor twee jaar. “Eindhoven heeft een echt sportief plan met mij en dat sprak me aan”, aldus De Keersmaecker.
 3. Voor scheidsrechters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

  Voor scheids­rech­ters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

  Niet alleen voor de clubs en de spelers was de coronapandemie de twee voorbije seizoenen een spelbreker. Ook de scheidsrechters bleven op hun honger. Elke week keken ze uit naar het weekend, de wedstrijden en alles daar om heen. En ja, ze missen het spelletje, het gemekker van spelers en trainers, en achteraf het drankje en het nakaarten in de kantine. Ook Guido Verheyen en Joël Bollen konden hun hobby niet uitoefenen. Toch bleven ze al die tijd voort trainen. De ene wat fanatieker dan de andere.