Robin Hendrix (OEH, l.): “Er werd nogal gevlamd op de piste.”
Volledig scherm
Robin Hendrix (OEH, l.): “Er werd nogal gevlamd op de piste.” © AP

Robin Hendrix wint de 3.000m op de Meeting voor Mon, maar mag niet naar EK

atletiek flanders cupHet EK in München staat voor de deur en daarom kwamen verschillende atleten een laatste keer testen op de Meeting voor Mon deze zaterdag. Cynthia Bolingo en Jonathan Borlée kwamen zelfs in wedstrijd controleren of hun blessures volledig geheeld waren. Anderen zullen, ondanks sterke prestaties, niet kunnen deelnemen aan het EK.

 1. Gentse triatlonclub 3Kant stuurt vier atleten naar het WK Ironman in Hawaï: “Finishen is een uitdaging”
  Triatlon

  Gentse triatlon­club 3Kant stuurt vier atleten naar het WK Ironman in Hawaï: “Finishen is een uitdaging”

  Morgen gaat het WK Ironman van start in Hawaï. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de wedstrijd opgesplitst over twee wedstrijddagen. De vrouwen en een paar mannencategorieën beginnen donderdag al aan hun uitdaging. Aanstaande zaterdag is het dan de beurt aan het merendeel van de mannen. Het Gentse triatlonteam 3Kant stuurt dit jaar maar liefst vier atleten naar de andere kant van de wereld. In totaal komen er 164 landgenoten aan de start op het WK.
 1. Iliass El Yazidi bezorgt Mariekerke-Branst met late winner tegen Kontich (3-4) derde uitzege op rij: “Ultieme beloning na spannend duel”
  voetbal eerste provinciale

  Iliass El Yazidi bezorgt Mariekerke-Branst met late winner tegen Kontich (3-4) derde uitzege op rij: “Ultieme beloning na spannend duel”

  Mariekerke-Branst kwam twee keer op achterstand op bezoek bij Kontich, maar in het laatste half uur zetten de bezoekers die scheve situatie helemaal recht. Conor Laerenbergh maakte zijn hattrick vol en verlengde in de slotminuut een bal tot bij Iliass El Yazidi, die zijn ploeg daarop nog de volle buit schonk met een rake volley. 3-4 was de eindstand. Opvallend: door die zege behouden de troepen van trainer Raf Joosten het maximum van de punten buitenshuis, terwijl ze op eigen veld met nul op zes achterbleven tot dusver.