Robbe Van den Heede is linksvoetig en trad vorige zaterdag thuis tegen Merelbeke na hamstringletsel wederop.
Volledig scherm
Robbe Van den Heede is linksvoetig en trad vorige zaterdag thuis tegen Merelbeke na hamstringletsel wederop. © Robby Verdickt

Robbe Van den Heede met Sparta Petegem tegen Olsa Brakel: “Iedere training tegen Rienes Vanborm maakt me sterker”

voetbal tweede nationale ASparta Petegem en Olsa Brakel spelen zondag een rechtstreeks duel om de derde plaats. Na twaalf speeldagen tellen beide teams 24 punten. De ploeg die zondag drie punten rijker wordt houdt Ninove en Zwevezele in het vizier.

 1. KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”
  voetbal 1N

  KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”

  Wie doet beter? Dertien wedstrijden ongeslagen, acht keer gewonnen, vijf keer gelijk, waarvan drie keer tegen de top-2: 29 op 39. Een fraaie tussenbalans. Met zo’n cijfers op het recente palmares verwacht je uiteraard meer wanneer je naar het kunstgrasveld van Tienen trekt. Maar zo zit het spelletje niet in mekaar. Wiskundige logica en voetbal, het gaat niet altijd samen. Om een overwinning te mogen claimen in Tienen, schortte er iets aan de eigen prestatie. Al had op het einde de bal ook nog op de stip gekund.
 2. Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”
  voetbal 2NB

  Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”

  Racing Mechelen stond tegen Berchem meer dan een uur met een man meer op het veld, maar de troepen van Greg Vanderidt slaagden er niet in om in die periode afstand te nemen. Integendeel. Beirlant zette de bezoekers zelfs op een 1-2-voorsprong vanop de stip en Berchem claimde nog een tweede elfmeter nadat Van Hoof neerging in de zestien. Pas in het slot van de wedstrijd kon De Paepe een punt uit de brand slepen voor Racing op aangeven van Carrez, 2-2 was de eindstand.