Door Vandebeeck van Pelt gaat uithalen. Mathijs Schellingen van Initia Hasselt probeert het te verhinderen.
Volledig scherm
Door Vandebeeck van Pelt gaat uithalen. Mathijs Schellingen van Initia Hasselt probeert het te verhinderen. © Borgerhoff

Robbe Schiffeleers (Initia Hasselt): “Sporting Pelt was een klasse te sterk voor ons”

handbal beneleagueDe eerste twintig minuten deed het jonge Initia Hasselt knap mee tegen topteam Sporting Pelt. Dan sloegen Tommie Falke en uitblinker Door Vandebeeck een eerste kloofje en bij de rust (13-19) wist thuiscoach Tijl Habraken en de thuisaanhang dat het moeilijk ging worden. In de tweede helft nam Pelt vlot afstand en het werd een ruime 22-40-overwinning.

 1. Simon Van de Voorde en Lindemans Aalst schakelen Maaseik uit: “Het dubbeltje viel naar onze kant”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIE

  Simon Van de Voorde en Lindemans Aalst schakelen Maaseik uit: “Het dubbeltje viel naar onze kant”

  De ontlading bij de supporters was donderdag groot nadat Lindemans Aalst na een beklijvend duel favoriet Maaseik uitschakelde in de kwartfinale van de Belgische beker. Na een sterke start gaven de Ajuinen een 2-0-voorsprong uit handen en leek het ticket voor de halve finale tegen VHL de thuisploeg te ontglippen. Ondanks een zwakke start in de tiebreak trok Aalst alsnog aan het langste eind.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.