Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche pakten brons in de ploegkoers op het EK in München.
Volledig scherm
Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche pakten brons in de ploegkoers op het EK in München. © Photo News

Robbe Ghys pakt tweede medaille op EK: “Brons is een goede weergave van de verhoudingen”

Wielrennen profsRobbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise) keert met twee medailles in zijn koffer terug van het EK in München. De Lummenaar pakte na zilver in de puntenkoers aan de zijde van Fabio Van Den Bossche (Alpecin-Deceuninck) brons in de ploegkoers. Toch zag het er lang naar uit dat het duo naast het podium zou vallen. “Onze finale was sterk, de derde plaats is een logisch resultaat. We komen op onze plaats terecht”, zegt Robbe Ghys.

 1. Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhoudende topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhou­den­de topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”

  Met een zware bekerwedstrijd op het veld van Lierse in de benen werd Racing Mechelen overrompeld door Cappellen in het openingskwartier, maar in het tweede kwart van de wedstrijd nam de thuisploeg het heft in handen en creëerde ze de beste kansen, vooral langs Ventôse. Kort na de pauze tekende Carrez voor de verdiende openingsgoal met een knal in de korte hoek en was de 2-0 daarna dichterbij dan de gelijkmaker. Tot de troepen van Greg Vanderidt tien minuten voor tijd aan een penalty en nieuwe anticlimax ontsnapten na een nochtans duidelijke haakfout van Guldix op Symons. Het bleef evenwel 1-0 en met 7 op 12 vindt Racing aansluiting bij de top vijf.
 1. Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”
  voetbal jupiler pro league

  Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”

  Voor Zulte Waregem hervat de overlevingstocht zaterdag in Westerlo. Essevee doet in het Kuipje een eerste poging om van de vermaledijde rode lantaarn af te geraken. In datzelfde Kuipje speelde Nicolas Rommens (27) nu al bijna een decennium geleden zijn eerste wedstrijden in de Jupiler Pro League. “Voor mij zal het altijd een speciale plek blijven”, kijkt de Kempense spelmaker van de Boeren terug en vooruit.