In september van vorig jaar won Siebe De Naeyer in het West-Vlaamse Zerkegem een wedstrijd. Een maand later werd hij nationaal kampioen.
Volledig scherm
In september van vorig jaar won Siebe De Naeyer in het West-Vlaamse Zerkegem een wedstrijd. Een maand later werd hij nationaal kampioen. © Foto Coghe

Rob Lenaerts, hoofdtrainer Team Kempen: “Als club op PK voor aspiranten blij met elke medaille”

In het centrum van Herenthout wordt zondag door aspiranten gestreden om de Antwerpse titels. Team Kempen zal bij de 12-, 13- en 14-jarigen sterk vertegenwoordigd zijn. Met Belgisch kampioen Siebe De Naeyer levert de club bij de oudste aspiranten de favoriet.

 1. Jan Petralia wil West-Vlaamse eer hooghouden in Ieper: “Als ik start, is het altijd om te winnen”
  DUATLON

  Jan Petralia wil West-Vlaam­se eer hooghouden in Ieper: “Als ik start, is het altijd om te winnen”

  In Ieper staat zondag de tweede manche van de Lotte Duatlon Series op de agenda. Een kleine tweehonderd duatleten komen er aan de start. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op de recent naar Oostkamp verhuisde Waaslandse Lotte Claes en Maurine Ricour. Jan Petralia zal er op zijn beurt alles aan doen om de West-Vlaamse eer hoog te houden, maar bij de mannen is de tegenstand een pak steviger met namen als Guust De Smul en de broertjes De Smet.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.