Caleb Ewan was vorig jaar de beste in Bilzen, waar hij het haalde van eindwinnaar Sonny Colbrelli en Peter Sagan.
Volledig scherm
Caleb Ewan was vorig jaar de beste in Bilzen, waar hij het haalde van eindwinnaar Sonny Colbrelli en Peter Sagan. © BELGA

Riemst, Bilzen en Peer: de Benelux Tour heeft interessant Limburgs luik

Wielrennen profsDe Benelux Tour heeft begin september een interessant Limburgs luik in petto. Op 1 september komt het peloton aan in Peer en een dag later staat de rit tussen Riemst en Bilzen op het programma. Terwijl de spurters wellicht een afspraak hebben op de Steenweg Wijchmaal in Peer, lijkt de rit tussen Riemst en Bilzen op maat van de punchers te zijn. De renners duiken die dag Zuid-Limburg en de heuvelzone van de Amstel Gold Race in.

  1. Topper Benjamin Lutun is verhuisd naar Duinkerke maar blijft bij SK Nieuwkerke en komt op donderdag trainen: “Voor zo’n speler vind ik dat we dit als groep moeten aanvaarden”
    VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

    Topper Benjamin Lutun is verhuisd naar Duinkerke maar blijft bij SK Nieuwkerke en komt op donderdag trainen: “Voor zo’n speler vind ik dat we dit als groep moeten aanvaarden”

    Tweedeprovincialer SK Nieuwkerke wil beter en meer dan vorig seizoen toen het twaalfde eindigde. Met Eddy Verbeeck en terug van weggeweest zijn assistent Geert Brouton trok de club van voorzitter Christophe Croquette een nieuw trainersduo aan. Er zijn ook heel wat nieuwe spelers. “We hadden door blessures en geen grote kern een moeilijk seizoen”, zegt de voorzitter.