Renée Eykens, vorig jaar op de IFAM. Op 26 juni sloeg het noodlot toe met een afgescheurde achillespees. Sindsdien werkt ze keihard aan haar revalidatie.
Volledig scherm
Renée Eykens, vorig jaar op de IFAM. Op 26 juni sloeg het noodlot toe met een afgescheurde achillespees. Sindsdien werkt ze keihard aan haar revalidatie. © Geert De Rycke

Renée Eykens timmert aan de weg terug na afgescheurde achillespees: “In tweede deel van zomerseizoen wedstrijd lopen zou overwinning zijn”

ATLETIEKOp het BK atletiek van vorig jaar, op 26 juni, scheurde Renée Eykens haar achillespees af. Ze mocht meteen een kruis maken over de Spelen in Tokio en stond voor een lange, onzekere revalidatie. Nu, bijn 9 maanden later, is Eykens voorzichtig optimistisch dat ze deze zomer opnieuw een wedstrijd zal kunnen lopen. 

  1. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
    PREMIUM
    voetbal tweede nationale A

    Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

    KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.