De Noor Rasmus Fossum Tiller behaalde zijn eerste grote overwinning in ons land.
Volledig scherm
De Noor Rasmus Fossum Tiller behaalde zijn eerste grote overwinning in ons land. © Guy Meurs

Rasmus Fossum Tiller en Chantal Van Den Broek-Blaak winnen Dwars door het Hageland

Wielrennen profsDwars door het Hageland werd bij de mannen gewonnen door de Noord Rasmus Fossum Tiller. Hij was de snelste van een selecte kopgroep van zeven vluchters. Bij de vrouwen ging de eindwinst naar de Nederlandse Chantal Van Den Broek-Blaak. Thibau Nys was de enige streekrenner die zich met een dertiende plaats in de top twintig kon nestelen.

  1. Liesbet Van Breedam: “Telkens wanneer de Olympische Spelen beginnen, komen de geweldige herinneringen aan Peking 2008 weer boven”

    Liesbet Van Breedam: “Telkens wanneer de Olympische Spelen beginnen, komen de geweldige herinnerin­gen aan Peking 2008 weer boven”

    In 1996, tijdens de Olympische Spelen van Atlanta, stond beachvolleybal voor de eerste keer op de officiële kalender. Het was een enorme mijlpaal in de geschiedenis van deze sport. Sindsdien is beachvolley niet meer weg te denken uit het programma. De zomersport wint almaar aan populariteit en behoort tot de meest bekeken topevenementen op de Spelen. In Tokyo 2021 viert het beachvolleybal zijn 25-jarig jubileum op de olympische kalender.