Esperanza Pelt kon dit seizoen nog maar één keer winnen.
Volledig scherm
Esperanza Pelt kon dit seizoen nog maar één keer winnen. © Dick Demey

Rampzalig seizoensbegin voor Pelt: 5 op 24 en rode lantaarn die kortbij is

Voetbal Derde amateur BEsperanza Pelt geraakt niet uit de hoek waar de klappen vallen. De Noord-Limburgers verloren voor de derde week op rij en staan na acht wedstrijden op de voorlaatste plaats. Enkel rode lantaarn Zwarte Leeuw doet met vier punten nog slechter. De Peltenaars blijven in hetzelfde bedje ziek: een behoorlijke start met kansen en een doelpunt, gevolgd door het deksel op de neus.

 1. Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaatsingen”
  Wielrennen elites z/c

  Geen Ronde Tour du Sahel voor Bart Tribout: “Korte ritten wogen niet op tegen verre verplaat­sin­gen”

  Alles was in kannen en kruiken om eind januari af te reizen naar Mauretanië. In dat West-Afrikaanse land zou Bart Tribout (40) de Tour du Sahel rijden met een samengestelde Vlaamse ploeg. Op het laatste moment werd alsnog verrassend van dat plan afgestapt. Bij het inkijken van het roadbook van deze vijfdaagse bleek geen enkele rit de kaap van honderd kilometer te halen.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”