RC Mechelen-trainer Dave De Herdt: “De afgelasting is vooral een financiële domper voor de club.”
Volledig scherm
RC Mechelen-trainer Dave De Herdt: “De afgelasting is vooral een financiële domper voor de club.” © Mpics

Racing Mechelen-Beringen uitgesteld wegens coronabesmettingen bij bezoekers: “Tegenvaller op vele vlakken”

VOETBAL DERDE NATIONALE BHet duel Racing Mechelen-Beringen van zaterdagavond is uitgesteld. De bezoekers brachten Racing vrijdagnamiddag op de hoogte van twee coronagevallen onder hun doelmannen waardoor het corona-protocol van de KBVB in werking trad. Dat schrijft dat een ‘geteisterde’ ploeg de match kan laten uitstellen. 

 1. Frank Goossens (Pelt) na de negen op negen: “Betere communicatie werpt vruchten af”
  Voetbal Derde nationale B

  Frank Goossens (Pelt) na de negen op negen: “Betere communica­tie werpt vruchten af”

  Esperanza Pelt pakte de voorbije drie weken negen op negen. De trainerwissel, Mathieu Mertens die vertrok en T2 Davide D’Angelo die overnam, werpt duidelijk zijn vruchten af. Zaterdag krijgen de Noord-Limburgers het bezoek van Termien dat op de vorige speeldag zwaar uithaalde. “Klopt, de 6-2-winst van de Genkenaars is opvallend. Het wordt dus geen makkelijke opdracht, maar we gaan absoluut voor twaalf op twaalf”, vertelt sportief manager Frank Goossens.
 1. Trainer Koen Hustinx en doelman Maarten Silkens kozen bewust voor FC Veldwezelt: “Wij willen absoluut kampioen spelen”
  voetbal vierde provinciale A

  Trainer Koen Hustinx en doelman Maarten Silkens kozen bewust voor FC Veldwezelt: “Wij willen absoluut kampioen spelen”

  Koen Hustinx ruilde tijdens het tussenseizoen Eendracht Termien verrassend voor vierde provincialer FC Veldwezelt en werd er speler-trainer. Een jaartje eerder koos doelman Maarten Silkens ook al voor de dezelfde club. Voor beiden was het een bewuste keuze. Zowel Hustinx als Silkens wilden dichter bij huis spelen en zetten hun familieleven op de eerste plaats. Hun overstap zorgde voor een nieuwe dynamiek in het Veldwezeltse voetbal. De club prijkt mee bovenin en lokt weer vele voetbalfans naar de Winevenstraat.
 2. Timo Depiere en Inter Assebroek willen meestrijden voor de prijzen: “Tweede plaats geeft boost aan de spelersgroep”
  KRACHTBAL EERSTE NATIONALE

  Timo Depiere en Inter Assebroek willen meestrij­den voor de prijzen: “Tweede plaats geeft boost aan de spelers­groep”

  KSVV Inter Assebroek is een van de aangename verrassingen dit seizoen in eerste nationale. De Brugse vereniging won al vijf van de zes wedstrijden. Assebroek speelde onder meer al regerend kampioen ‘t Klaverken Buggenhout op eigen veld in het verlies. Dit weekend werkt Assebroek op eigen veld een inhaalwedstrijd tegen Grenskracht Menen af.