"Quinten Poppe is balvast en blijft ook onder druk stoïcijns rustig", zegt Wijgmaalcoach Mario Nobels. Hier neemt hij de maat van twee Peltse opponenten.
Volledig scherm
"Quinten Poppe is balvast en blijft ook onder druk stoïcijns rustig", zegt Wijgmaalcoach Mario Nobels. Hier neemt hij de maat van twee Peltse opponenten. © Jorghé Van Hecke

Quinten Poppe (19): “Wijgmaal kan tegen elke reeksgenoot winnen”

voetbal derde nationale BOlympia Wijgmaal kan zich zaterdagavond in de top tien of misschien zelfs de top acht van derde nationale B nestelen. Daarvoor moet het wel in Beringen gaan winnen. “Dat kan, want de jongste wedstrijden toonden aan dat wij tegen elke reeksgenoot kunnen winnen”, zegt Quinten Poppe.

 1. FCV Dender ontslaat coach Regi Van Acker
  voetbal challenger pro league

  FCV Dender ontslaat coach Regi Van Acker

  Na de nipte en onverdiende nederlaag tegen SK Deinze besliste het bestuur van FCV Dender coach Regi Van Acker en zijn assistent Benny Van Polfliet te ontslaan. De Waaslander combineerde de trainersjob met de job van technisch directeur. Die laatste taak wordt overgenomen door Bart Van Renterghem (ex-coach van Eendracht Aalst) als sportief adviseur van de club. Hij deed al scouting voor FCV Dender. David Gevaert is topkandidaat om als nieuwe coach aan de slag te gaan. Hij was onder meer werkzaam bij Eendracht Aalst, Antwerp FC, Excelsior Virton en SK Deinze.
 1. Afscheidnemende Remko Baudewyns en HO Wolvertem Merchtem op puntenjacht tegen Elene-Grotenberge: “Eerste driepunter van het nieuwe jaar stilaan een must”
  voetbal derde nationale A

  Afscheidne­men­de Remko Baudewyns en HO Wolvertem Merchtem op punten­jacht tegen Elene-Grotenber­ge: “Eerste driepunter van het nieuwe jaar stilaan een must”

  HO Wolvertem Merchtem speelt zondagnamiddag gastheer voor het één punt minder tellende Elene-Grotenberge. Gezien de povere resultaten van de voorbije weken en het feit dat de ploegen onderin ook steeds meer en meer punten beginnen rapen, is de kloof met de gevaarlijke plaatsen niet zo groot meer voor Remko Baudewyns en maats.
 2. Brem Deman mag deze week proeven van zijn allereerste EK: “Ik heb nog veel te leren, maar dit wordt alleszins een bijzondere ervaring”
  Baanwielrennen beloften

  Brem Deman mag deze week proeven van zijn allereer­ste EK: “Ik heb nog veel te leren, maar dit wordt alleszins een bijzondere ervaring”

  De komende dagen is Brem Deman aan het werk in het Zwitserse Grenchen. De belofte uit Opwijk mag voor het eerst proeven van een Europees kampioenschap, al is het als eerste reserve. Deman maakt deel uit van de nationale achtervolgingsploeg. Zijn selectie is niet echt een grote verrassing, want de voorbije weken manifesteerde hij zich nadrukkelijk op de piste.