Quinten Hermans ruilt van plunje en duikt dit weekend weer het veld in.
Volledig scherm
Quinten Hermans ruilt van plunje en duikt dit weekend weer het veld in. © Belga

Quinten Hermans trekt met goed gevoel naar eerste cross: “Heel tevreden over mijn wegcampagne”

Wielrennen profsQuinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) reed deze week met de GP Denain zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen. De Looienaar last geen rustpauze in, want zaterdag staat hij al aan de start van de Ethias Cross in Bredene. Hermans heeft er een opvallende wegcampagne opzitten met een aantal toptienplaatsen, maar met vooral veel aanvalswerk. “Ik heb veel geleerd, onder meer dat ik kan meespelen in de finales van grote wedstrijden”, vertelt Hermans.

 1. Dave Van Waes slikt met Ninove pijnlijke nederlaag tegen Mandel: “Drie keer het doelhout getroffen”
  Voetbal Eerste nationale

  Dave Van Waes slikt met Ninove pijnlijke nederlaag tegen Mandel: “Drie keer het doelhout getroffen”

  De euforie na de belangrijke zege van vorige week op Antwerp B heeft op De Kloppers opnieuw plaatsgemaakt voor realisme. Ninove speelde tegen het als voorlaatste gerangschikte Mandel lang geen slechte match, maar bleef, vooral omwille van een flinke dosis pech, wel met lege handen achter. Door dit verlies deed Ninove een bijzonder slechte zaak, want niet alleen sluipt Mandel dichterbij, ook een aantal andere ploegen uit de onderste regionen pakten punten.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-verlies op Jong Genk: “Collectieve offday, op vele vlakken”
  voetbal challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-ver­lies op Jong Genk: “Collectie­ve offday, op vele vlakken”

  Na zeven wedstrijden op rij zonder verlies weet RWDM opnieuw was verliezen is. Tegen Jong Genk ging de Brusselse club kopje-onder na een zeer ondermaatse prestatie. “Het was een collectieve offday, zowel individueel als in ploegverband. Zo’n prestatie mag en kan niet, maar onbewust is er blijkbaar toch een gevoel van onoverwinnelijkheid ontstaan die we cash hebben betaald”, stelt trainer Euvrard.