Quinten Hermans deed in Zonhoven lang mee voor het podium.
Volledig scherm
Quinten Hermans deed in Zonhoven lang mee voor het podium. © BELGA

Quinten Hermans pakt vijfde plaats in Zonhoven: “Net niet goed genoeg, Amerika-trip in de benen”

Veldrijden WereldbekerQuinten Hermans (Tormans CX) is er niet in geslaagd om voor eigen publiek zijn tweede wereldbekercross te winnen. De Looienaar was één van de hoofdrolspelers in en om de kuil, maar in de slotfase kwam hij toch tekort om Toon Aerts (Baloise-Trek Lions) bij te houden. Hermans werd vijfde, een resultaat waarmee hij leven kan. “Ik was vandaag niet super, niet goed genoeg om tot in de finale mee te doen voor winst. Neen, niet ontevreden, het lag allemaal heel kort bij elkaar”, zegt Hermans. 

 1. Lennert Van Eetvelt maakt indruk bij profdebuut: “Ik zat niet met een resultaat in mijn hoofd. Op vier kilometer van de finish ging ik nog een vestje halen”
  Wielrennen profs

  Lennert Van Eetvelt maakt indruk bij profdebuut: “Ik zat niet met een resultaat in mijn hoofd. Op vier kilometer van de finish ging ik nog een vestje halen”

  Lennert Van Eetvelt (21) heeft zijn debuut bij de profs niet gemist. De voorbije twee dagen haalde hij twee keer het podium in de Mallorca Challenge. Eerst werd de Binkomnaar derde in de Trofeo Andratx. Daags nadien deed hij nog beter door op de tweede plaats beslag te leggen in de Trofeo Tramuntana. Kobe Goossens won telkens.
 2. Robin Baghdady (Maaseik) na de winst tegen Menen: “Focus houden, ook na zware Europese week”
  Lotto Volley Liga

  Robin Baghdady (Maaseik) na de winst tegen Menen: “Focus houden, ook na zware Europese week”

  Greenyard Maaseik heeft zich zaterdag niet laten verrassen tegen Menen. De Maaslanders pakten de drie punten, maar zagen de derde set wel naar de bezoekers gaan. Maaseik blijft zo stevig op de tweede plaats en met nog vier matchen te gaan, moet het al erg mislopen voor de Limburgers om nog ingehaald te worden. Nieuwkomer Robin Baghdady toonde tegen de West-Vlamingen opnieuw mooie dingen. “Ja, ik ben tevreden. We pakken de drie punten en geloof me, dat is niet evident na de Europese trip naar Tsjechië”, vertelt de hoekspeler.