Quinten Hermans (met gele helm) is bezig aan een sterke Ronde van het Baskenland.
Volledig scherm
Quinten Hermans (met gele helm) is bezig aan een sterke Ronde van het Baskenland. © Photo News

Quinten Hermans is sterk bezig in het Baskenland: “Bergtrui blijft een doel, maar Pogacar wil hem blijkbaar ook”

Wielrennen ProfsQuinten Hermans (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux) blijft het goed doen in de Ronde van het Baskenland. Hermans was donderdag beste Belg op de negende plaats. Eerder sprong hij al mee in een ontsnapping en pakte hij zo punten voor het bergklassement. Hij staat daarin op de tweede plaats op drie punten van Tadej Pogacar. “Ik ga voor de trui, maar de concurrentie is groot”, vertelt Hermans.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Kenneth Vandendriessche begint zaterdag aan seizoen in Challenge Gran Canaria: “Tegenstand is enorm met twee voormalige wereldkampioenen”
  Triatlon

  Kenneth Vanden­dries­sche begint zaterdag aan seizoen in Challenge Gran Canaria: “Tegenstand is enorm met twee voormalige wereldkam­pi­oe­nen”

  Terwijl in eigen land triatleten nog altijd nagelbijtend wachten op de start van het seizoen beginnen de profs zich steeds meer te focussen op hun belangrijke wedstrijden. Met de Challenge van Gran Canaria staat zaterdag zowaar nog eens een Europese wedstrijd op het programma. Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche (29) zullen er trachten de Belgische eer hoog te houden, maar de deelnemerslijst op het Canarische Eiland is er eentje om u tegen te zeggen.
 1. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl

 2. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april