Quinten Hermans reed een sterke Amstel Gold Race en eindigde op de 20ste plaats.
Volledig scherm
Quinten Hermans reed een sterke Amstel Gold Race en eindigde op de 20ste plaats. © Photo News

Quinten Hermans debuteert in de Waalse Pijl: “De Muur van Hoei is een leuke trainingsplek”

Wielrennen profsQuinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) heeft er een goed seizoensbegin opzitten. De Looienaar begon in de Ronde van het Baskenland waar hij de strijd voor de bollentrui aanging met toppers als Primoz Roglic en Tadej Pogačar. Het leverde hem felicitaties van onder meer bondscoach Sven Vanthourenhout op. Vorig weekend bekroonde Hermans een degelijke Amstel Gold Race met een knappe twintigste plaats. “Jammer dat ik niet beter gepositioneerd zat in de spurt, want er zat zeker meer in”, vertelt Hermans.

 1. Amaury Cordeel maakt debuut in Formula 3: “Als rookie tevreden met plaats in het midden van het pak”
  AUTOSPORT

  Amaury Cordeel maakt debuut in Formula 3: “Als rookie tevreden met plaats in het midden van het pak”

  Dit jaar telt de Belgische autosport nog één jong talent in de internationale eenzitterij. De nu 18-jarige Amaury Cordeel start met het Spaanse Campos Racing in het FIA Formula 3 Championship, een kampioenschap dat al zijn races in het kader van de F1-weekends afwerkt. Dit weekend was het grote debuut van de Temsenaar in de FIA Formula 3. De resultaten geven aan dat de basis er is, maar tevens dat er nog veel marge tot progressie is, op alle vlakken.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  1

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01