Jarno De Smedt tijdens een shoot van het BOIC met de nieuwe uitrusting. De schutter mag nu ook echt zijn koffer pakken.
Volledig scherm
Jarno De Smedt tijdens een shoot van het BOIC met de nieuwe uitrusting. De schutter mag nu ook echt zijn koffer pakken. © Belga

Puurse boogschutter Jarno De Smedt (21) pakt in extremis olympisch ticket: “Plaats bij laatste zestien is het minimum”

BoogschietenJarno De Smedt uit Puurs heeft zich op de valreep verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het laatste quotatornooi slaagde het Belgisch boogschiet-trio er niet in zich te kwalificeren voor het teamschieten, maar afgelopen zaterdag bleek dat de individuele ranking van de 21-jarige De Smedt volstaat voor zijn olympisch debuut deze zomer.

 1. Joeri Coomans (39) debuteert als coach bij de ambitieuze tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar: “Trainerschap brengt altijd extra druk met zich mee”
  Voetbal tweede provinciale A

  Joeri Coomans (39) debuteert als coach bij de ambitieuze tweedepro­vin­ci­a­ler FC Averbode-Ok­selaar: “Trainer­schap brengt altijd extra druk met zich mee”

  Normaal gezien zou Joeri Coomans in november vorig jaar reeds zijn debuut gemaakt hebben als coach van FC Averbode-Okselaar, maar zoals bekend besliste corona daar anders over. Acht maanden later is Coomans dan toch eindelijk aan zijn trainerscarrière begonnen én wordt zijn team meteen ook tot een van de titelfavorieten gerekend.
 2. Eksel wint met 3-0 en bekert verder, maar raakt pas na de rust voorbij een moedig Lummen
  Voetbal Beker van België

  Eksel wint met 3-0 en bekert verder, maar raakt pas na de rust voorbij een moedig Lummen

  Eksel had tegen vierdeprovincialer Lummen meer moeite dan verwacht. De manschappen van trainer Daniel Scavone domineerden, maar misten voor de rust precisie bij de afwerking. Nadien kreeg een moedig Lummen het niet meer belopen en werd het niveauverschil zichtbaar. De stemming zat er achteraf duidelijk in. “De beker is de kortste weg naar Europees voetbal”, gekscheerde Eksels kapitein Thomas Wasiak.
 3. Louis en Gilles Vandecaveye zorgen voor sensatie in Haacht: “We begonnen aan de beachfinale zonder hoge verwachtingen”

  Louis en Gilles Vandeca­veye zorgen voor sensatie in Haacht: “We begonnen aan de beachfina­le zonder hoge verwachtin­gen”

  De gouden medaille van Nina Derwael was sensationeel. De overwinning van Louis en Gilles Vandecaveye op de favorieten Dries Koekelkoren en Tom van Walle was niet olympisch, niet van dezelfde orde, maar in het beachvolleybalwereldje wel even opzienbarend. Tijdens de finale van de manche te Haacht - nieuwkomer in het Belgisch beachcircuit - zorgden de Kortrijkse broers voor de grootste verrassing van het seizoen.