Preben Van Wesemael kiest voor de lange bal tegen KSV Oudenaarde
Volledig scherm
Preben Van Wesemael kiest voor de lange bal tegen KSV Oudenaarde © Robby Verdickt

Preben Van Wesemael: “Ik vind KVV Zelzate een geweldige club”

Het sprookje blijft maar duren voor KVV Zelzate. Vier overwinningen op rij loodsten de ploeg van de elfde naar een gedeelde vierde plaats en maken van het duel tegen Zwevezele van deze middag een heuse topper. Preben Van Wesemael, jeugdproduct van Lokeren, is blij dat hij voor Zelzate koos en kijkt uit naar het duel tegen de West-Vlamingen.

 1. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0 achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen uitraken”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.
 2. Laura Verdonschot (15e) blikt terug op haar WK: “Ik kwam er pas in de slotfase echt door”
  Veldrijden WK vrouwen

  Laura Verdon­schot (15e) blikt terug op haar WK: “Ik kwam er pas in de slotfase echt door”

  Laura Verdonschot was in haar vierde WK bij de profs goed voor een vijftiende plaats. In een scenario zoals er de voorbije jaren al zo vaak waren: in een rol van achtervolgen, opnieuw op een heel sterk Nederlands blok. Het verschil met het verleden was echter groot. Verdonschot kan één en ander relativeren, ook al zou ze liever meedoen voor de prijzen. “Neen, dit was niet het scenario dat ik verwacht had. Gelukkig kon ik in de slotfase toch nog iets goedmaken.”
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 3. Hugo Siquet kijkt vandaag met Cercle Brugge “zijn” Standard in de ogen: “Negentig minuten geen vrienden”

  Hugo Siquet kijkt vandaag met Cercle Brugge “zijn” Standard in de ogen: “Negentig minuten geen vrienden”

  Na Union en AA Gent speelt Cercle Brugge deze namiddag een derde opeenvolgende thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de top-zes, waar het zelf net onder geklasseerd staat. De komst van Standard is vooral voor de jongste aanwinst Hugo Siquet speciaal, aangezien de van Freiburg gehuurde rechter wingback in Sclessin en de nabijgelegen Académie Louis Dreyfus “opgroeide” als voetballer. En er nog veel vrienden heeft. Maar dat telt nu even niet.