De editie van de Boerekreektriatlon in 2019 blijft voorlopig de laatste uitgave van de triatlon in het Meetjesland.
Volledig scherm
De editie van de Boerekreektriatlon in 2019 blijft voorlopig de laatste uitgave van de triatlon in het Meetjesland. © Robby Verdickt

Populaire Boerekreektriatlon wordt omgevormd tot aquathlon. Organisator Michael Dewilde: “Uit liefde voor de sport moesten we iets doen”

triatlonDe populaire Boerekreektriatlon van Sint-Laureins, die normaal op 23 mei zou plaatsvinden, wordt geannuleerd omwille van de coronarestricties. Toch is het organiserende SMO-team niet bij de pakken blijven zitten en wordt er op 22 mei een aquathlon georganiseerd aan Hoeve Engelendael. Bovendien is de kans groot dat op 23 mei de eerste manche van het regelmatigheidscriterium T3-Series wordt afgewerkt in ploegverband met maximaal veertig teams aan de start. 

  1. Jens Schuermans heeft olympisch ticket op zak: “Via hoogtestage in Livigno naar beste niveau werken”
    Mountainbike

    Jens Schuermans heeft olympisch ticket op zak: “Via hoogtesta­ge in Livigno naar beste niveau werken”

    Jens Schuermans kreeg vrijdag het nieuws dat zijn ticket voor de Olympische Spelen in Tokio binnen is. De Maaslander bedankte met een achtste plaats op de shorttrack in het Oostenrijkse Leogang. Zondag werd Schuermans 25ste in de cross-country. “Ik had een minder goed gevoel, maar het moet voor mij pas over zeven weken echt goed zijn. De verschillen waren niet groot, maar er is nog werk aan de winkel. Zeker omdat de top acht in Japan echt wel een doel is”, vertelt Schuermans.