Fleur Hooyberghs zweeft over 3m90.
Volledig scherm
Fleur Hooyberghs zweeft over 3m90. © Geert De Rycke

Polsstokspringster Fleur Hooyberghs pakt zilver op het BK in Gentbrugge

atletiekPolsstokspringster Fleur Hooyberghs hield een heel dubbel gevoel over aan het BK in Gentbrugge. Ze miste een buitenkansje om de Belgische titel te veroveren. Maar na fysieke problemen met een hardnekkige achillespeesblessure is het een half mirakel dat ze pijnvrij kon springen.

 1. Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promovendus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”
  voetbal eerste nationale

  Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promoven­dus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”

  Rupel Boom begon furieus aan de wedstrijd en dat leverde al snel de voorsprong op via Abaz wiens voorzet slecht werd ingeschat door bezoekend doelman Van Den Noortgaete, 1-0. En hoewel de Steenbakkers daarna nog de beste kansen kregen op 2-0, Laverge moest een keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal van Verkerken, sloop er zichtbaar meer nervositeit in de ploeg. In die mate zelfs dat Ninove de controle nam na rust en dat overwicht ook omzette in kansen én goals. Romero Gomez sloeg twee keer toe en zadelde Rupel Boom, onder toeziend oog van eigenaar Nathan Crockett, op met een eerste kater, 1-2 was de eindstand.
 2. Bert Longin schrijft geschiedenis in Zolder met een zevende overwinning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”
  autosport

  Bert Longin schrijft geschiede­nis in Zolder met een zevende overwin­ning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was de eerste van het nieuwe reglement met GT- en toerwagens. Een editie ook die resulteerde in de vierde zege voor Audi, de negende voor het team PK Carsport. En vooral de editie waarin Bert Longin alleen recordhouder is geworden op vlak van aantal zeges, want met zeven trofeeën doet de Leuvenaar nu een zege beter dan Anthony Kumpen en Marc Goossens.
 3. Wie anders dan Oli Romero zet Ninove op weg naar zege in openingsmatch: “Als ploeg waren we bijzonder sterk”
  Voetbal eerste nationale

  Wie anders dan Oli Romero zet Ninove op weg naar zege in openings­match: “Als ploeg waren we bijzonder sterk”

  KVK Ninove heeft zijn intrede op het hoogste amateurniveau niet gemist. Op het veld van Rupel Boom keken de jongens van coach Alan Haydock al snel tegen een vroege achterstand aan na ongelukkig mistasten van doelman Van Den Noortgaete. Maar de promovendus toonde al snel zijn ware aard. Voetballend waren de withemden gewoon beter dan de thuisploeg en met een goaltjesdief als Romero in de rangen ging Ninove op én over de Steenbakkers (uitslag: 1-2).
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Radoslaw Majecki incasseerde nog geen veldgoal bij Cercle Brugge: “Ik wil beter worden dan Fabianski”
  voetbal jupiler pro league

  Radoslaw Majecki incasseer­de nog geen veldgoal bij Cercle Brugge: “Ik wil beter worden dan Fabianski”

  Cercle Brugge staat zaterdag voor de uiterst moeilijke verplaatsing naar Racing Genk, dat vorige zondag in Waregem een demonstratie gaf en door velen tot best voetballende ploeg van het moment werd uitgeroepen. Een uitgelezen kans om zich te onderscheiden voor de nieuwe Poolse doelman van de Vereniging, Radoslaw (“Zeg maar Radek”) Majecki, die in drie optredens nog geen veldgoal incasseerde.