Jorne Vanherck met overschot op weg naar de top 20 op het BK cross in Brussel.
Volledig scherm
Jorne Vanherck met overschot op weg naar de top 20 op het BK cross in Brussel. © Kos

PK atletiek in Lanaken:Jorne Vanherck hoopt op goud op de 5000m

AtletiekIn Lanaken verzamelen de Limburgse atleten zaterdag en zondag voor het provinciaal kampioenschap atletiek. Eén van de vele nummers om naar uit te kijken is de 5000m voor mannen. Jorne Vanherck jaagt er op een duik onder de 15 minuten en wil ook graag de titel mee naar Neerpelt nemen.  

 1. Nieuwe fusie op til in Klein-Brabant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  Nieuwe fusie op til in Klein-Bra­bant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  De raden van bestuur van eersteprovincialer FC Mariekerke-Branst en tweedeprovincialer KSV Bornem hebben deze week het licht op groen gezet om fusiegesprekken tussen beide clubs op te starten. In een mededeling op de clubwebsite van Bornem, ondertekend door ex-Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt (nu strategisch adviseur bij Bornem) en Wim Coekelbergs (Mariekerke-Branst) laten beide clubs weten dat er afgelopen week alvast één verkennend gesprek was tussen een delegatie van de twee besturen. Dat krijgt nu ook een concreet vervolg.
 1. Julien De Sart maakt progressie bij AA Gent: “Het gaat beter en beter”
  voetbal jupiler pro league

  Julien De Sart maakt progressie bij AA Gent: “Het gaat beter en beter”

  Dankzij een overwinning vorig weekend op bezoek bij STVV staat AA Gent eindelijk op de beoogde vierde plaats. De Buffalo’s willen dat zo houden en daarmee aartsrivaal Club Brugge de loef afsteken. Julien De Sart gaf aan dat AA Gent vooral gas kon terugnemen, ideaal in deze drukke periode. Dat de middenvelder sinds enkele weken opnieuw fit is, scheelt meer dan een slok op de borrel voor de Buffalo’s.