Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pietro Perdichizzi en KVC Westerlo kunnen zaterdag thuis tegen STVV een goede zaak doen: “We zullen opnieuw tot op de bodem moeten gaan”

voetbal jupiler pro leagueDrie wedstrijden heeft KVC Westerlo nog om zijn positie in de linkerkolom voor de WK-break eventueel wat te verstevigen. Het team van coach Jonas De Roeck herpakte zich na de 6-1-pandoering tegen RC Genk met een 0-2-zege op Kortrijk. Met de topper tegen Union in het vooruitzicht zou een nieuwe driepunter thuis tegen concurrent STVV opnieuw een flinke opsteker zijn voor de Kemphanen.

 1. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 2. Filip Comptaert en Eendracht Hooglede maken favorietenrol waar: “Kampioen en thuis nog altijd het maximum”
  PREMIUM
  voetbal derde provinciale B

  Filip Comptaert en Eendracht Hooglede maken favorieten­rol waar: “Kampioen en thuis nog altijd het maximum”

  Eendracht Hooglede heeft zijn favorietenrol in derde provinciale B dit seizoen helemaal kunnen waarmaken. Na 25 speeldagen is de titel een feit en met twintig punten voorsprong op eerste achtervolger Komen-Neerwaasten staat die titel niet ter discussie. Zondag zette de ploeg van coach Filip Comptaert de puntjes definitief op de i door met 2-0 te winnen van Merkem Sport.
 1. Martijn Leune en Veurne pakken belangrijke driepunter op het veld van Jabbeke: “Er volgen nog vijf finales”
  PREMIUM
  voetbal eerste provinciale

  Martijn Leune en Veurne pakken belangrij­ke driepunter op het veld van Jabbeke: “Er volgen nog vijf finales”

  SV Veurne heeft in de strijd om het behoud een cruciale overwinning geboekt op het terrein van hekkensluiter SV Jabbeke. De kustploeg boog een 1-0-achterstand aan de rust om in een 2-3-overwinning, dankzij een doelpunt van invaller Martijn Leune in de blessuretijd. Veurne blijft zo voorlaatste in de stand van eerste provinciale, maar komt tot op minder dan drie punten van Lauwe, Zedelgem en Oostnieuwkerke.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.