Pieter Heemeryck verschijnt zaterdag aan de start van de Challenge in Gran Canaria.
Volledig scherm
Pieter Heemeryck verschijnt zaterdag aan de start van de Challenge in Gran Canaria. © Belga

Pieter Heemeryck strijdt zaterdag tegen Europese toppers in Gran Canaria: “Hoopvol na blessureleed”

triatlonMet de Challenge van Grand Canaria zaterdag vindt er eindelijk nog eens een triatlonwedstrijd op Europese bodem plaats. Bij de mannen verschijnen er met Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche ook twee Belgen aan de start van deze sterkbezette wedstrijd over 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21.1 km lopen. Voor de inmiddels 31-jarige Heemeryck wordt Gran Canaria alvast een belangrijke test nadat zijn deelname aan de Ironman van Dubai half maart op een fiasco uitdraaide. “Ik kampte er met een blessure, maar die is ondertussen gelukkig vergeten”, weet Heemeryck.

 1. Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  De triatlon van Lievegem van aanstaande zaterdag gaat dan toch niet door. Ondanks het feit dat de organisatie deze week groen licht kreeg, dook er toch kritiek op en kwamen er zelfs enkele officiële klachten binnen. In samenspraak met het gemeentebestuur en lokaal burgemeester Tony Vermeire werd daarom beslist om het event naar een nog te bepalen datum in juni te verplaatsen. “Dat we na onze briefing van deze week zoveel kritiek en zelfs officiële klachten gingen krijgen uit diverse hoeken, inclusief deelnemers, hadden we nooit durven denken. De twijfels namen toe en daarom beslisten we in laatste instantie om alsnog te schuiven met de datum. Alles stond nagenoeg klaar”, geeft organisator Sam Govaert aan.
 1. Geen Limburgers in Vlaamse selectie van Dirk Onghena in GP Vermarc: “Niks achter zoeken”
  Wielrennen

  Geen Limburgers in Vlaamse selectie van Dirk Onghena in GP Vermarc: “Niks achter zoeken”

  Naast de WorldTour-teams Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal staan er zaterdag ProTeams, continentale formaties en clubteams aan de start van de GP Vermarc. En een selectie van zeven renners die in de trui van Cycling Vlaanderen rijden. Bij de zeven is er geen enkele Limburger. Opvallend? “Toch niet en je moet er niks achter zoeken. Ik had wel Limburgers in mijn hoofd, maar ofwel starten die met hun eigen team, ofwel staat hun team aan de start en zijn ze niet geselecteerd”, vertelt Vlaams coach Dirk Onghena.
 1. Bekijk hier de hoogtepunten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campenaerts en de vreemde opgave van Ewan
  Play
  Giro
  2

  Bekijk hier de hoogtepun­ten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campe­naerts en de vreemde opgave van Ewan

  15 mei
 2. Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”
  Play
  Rode Duivels
  24

  Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”

  14 mei