Tijdens zijn afscheidswedstrijd in Menen zat Frederik Van Lierde nog als actieve atleet in het zog van Pieter Heemeryck. Nu wordt de voormalige wereldkampioen Ironman coach van 31-jarige Leuvenaar.
Volledig scherm
Tijdens zijn afscheidswedstrijd in Menen zat Frederik Van Lierde nog als actieve atleet in het zog van Pieter Heemeryck. Nu wordt de voormalige wereldkampioen Ironman coach van 31-jarige Leuvenaar. © Belga

Pieter Heemeryck kiest voor Frederik Van Lierde als nieuwe coach: “Opnieuw sprong voorwaarts maken”

triatlonPieter Heemeryck en Frederik Van Lierde hebben woensdagavond aangekondigd dat ze met elkaar in zee gaan. De 31-jarige Leuvenaar legt zijn lot in handen van de wereldkampioen Ironman van 2013 op Hawaï. Heemeryck zal zich dit seizoen ook meer en meer toeleggen op Ironmans en heeft als grote doel ook een deelname aan het WK. Daar schreef zijn nieuwe coach Van Lierde acht jaar geleden geschiedenis. “Deze samenwerking moet me toelaten opnieuw een sprong voorwaarts te maken”, meent Heemeryck.

 1. Robbie D’Haese (KV Oostende) op zoek naar ticket voor PO1 in Gent: “Passen ons niet aan tegenstander aan”
  Oostende

  Robbie D’Haese (KV Oostende) op zoek naar ticket voor PO1 in Gent: “Passen ons niet aan tegenstan­der aan”

  Enkele concurrenten lieten punten liggen in de strijd voor Play-off 1 en 2, en dus kan KV Oostende maandagavond weer een goeie zaak doen in en tegen AA Gent. De Buffalo’s staan zelf onder grote druk om nog iets van hun seizoen te maken. “Iedereen voelt dat we voor iéts spelen, dat de belangen groot zijn. Maar van eventuele teleurstelling mag geen sprake zijn”, zegt Robbie D’Haese (22)
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"