Louis Hazard had met zestien punten een belangrijk aandeel in de Brusselse zege.
Volledig scherm
Louis Hazard had met zestien punten een belangrijk aandeel in de Brusselse zege. © Geert Tresignie

Phoenix Brussels zet Oostendse blamage recht met sterke prestatie tegen Okapi Aalst

Basketbal BNXT-LeagueNa de zware thuisnederlaag op de eerste speeldag tegen Oostende kreeg Brussels een herkansing tegen Okapi Aalst. De ploeg heeft het publiek van antwoord gediend. De verdiende 78-72-winst geeft vertrouwen. Het was immers van 7 maart geleden dat de Brusselaars (tegen Charleroi) nog eens konden winnen.

 1. Leidersplaats voor Patro Eisden zorgt voor een heuse topper tegen Dessel: “Waarom geen vierde keer op rij winnen?”
  voetbal eerste nationale

  Leiders­plaats voor Patro Eisden zorgt voor een heuse topper tegen Dessel: “Waarom geen vierde keer op rij winnen?”

  Het Maasland maakt zich op voor de topper in eerste nationale tussen Patro Eisden en Dessel. Beide ploegen tellen elf punten en prijken helemaal bovenin. Dessel werd bij aanvang van het seizoen getipt als mogelijk titelkandidaat. Voor Eisden lag dit anders. Het behoud zou reeds een succes zijn. Maar de Limburgers puurden uit de laatste drie wedstrijden het maximum van de punten en beenden onverhoopt de leidersploegen bij. Benieuwd of de manschappen van trainer Stijn Stijnen deze positieve flow kunnen aanhouden.
 2. Astrid Dierckx naar WK padel in Qatar: “Ik begin altijd met enthousiasme aan een nieuwe sport”
  Padel

  Astrid Dierckx naar WK padel in Qatar: “Ik begin altijd met enthousias­me aan een nieuwe sport”

  Astrid Dierckx is één van de acht speelsters die ons land mag vertegenwoordigen op het WK padel van midden november in Qatar. Dierckx proefde van heel wat sporten: van onder meer tennis en korfbal, ging het naar beachtennis en nu dus padel. Sedert vorig jaar vormt ze met An-Sophie Mestach een vast duo. “Ik probeer zo goed mogelijk voor te bereiden, An-Sophie smasht af”, lacht Dierckx.