Philippe Goldberg aan het strand in Knokke: “Na een wereldtitel in 2018 en een Europese titel in 2019 zou een olympische titel de absolute kroon op het werk zijn.”
Volledig scherm
Philippe Goldberg aan het strand in Knokke: “Na een wereldtitel in 2018 en een Europese titel in 2019 zou een olympische titel de absolute kroon op het werk zijn.” © VDB

Philippe Goldberg hielp Red Lions mee op de internationale kaart zetten: “Peking was tot in de puntjes georganiseerd, Rio was meer improvisatie”

hockey bijna vergeten olympiërsEen jaar of vijftien geleden begon de Belgische mannenhockeyploeg aan een succesverhaal dat straks in Tokio zou moeten leiden tot een gouden medaille. Philippe Goldberg (42) maakte in die begindagen de Olympische Spelen van 2008 (als speler) en 2016 (als assistent-coach) mee. “België is één van de landen die deze zomer goud kunnen pakken, maar in zo’n toernooi moet ook alles mee zitten.”

  1. Voorzitter Greet Meulemeester tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”
    ATLETIEK

    Voorzitter Greet Meulemees­ter tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”

    Zaterdag wordt in Herve het Belgisch kampioenschap voor juniores en beloften afgewerkt. Houtland AC heeft vooral bij de meisjes een aantal serieuze kandidaten voor eremetaal. Voorzitter Greet Meulemeester hoopt daarmee de lijn van het BK voor cadetten en scholieren van afgelopen weekend door te trekken. “We haalden in Lier maar liefst vijf medailles en het hadden er gerust nog een paar meer kunnen zijn”, klinkt het.