Coach Philip Wolk wil een goed resultaat neerzetten in de heenmatch.
Volledig scherm
Coach Philip Wolk wil een goed resultaat neerzetten in de heenmatch. © Fiba Europe / RV

Phantoms Boom treft met Gernika een Spaanse topploeg in de kwalificatiewedstrijden voor de EuroCup

vrouwenbasketbal top divisionDe start van de competitie laat nog even op zich wachten, maar Phantoms Boom speelt woensdag zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De ploeg van coach Philip Wolk gaat tegen het Spaanse Gernika op zoek naar een ticket voor de groepsfase van de EuroCup.

 1. Lyra-Lierse krijgt maar geen regelmaat in de prestaties. Lukt het wel tegen Lebbeke? “Longen uit ons lijf lopen en alles geven”

  Ly­ra-Lier­se krijgt maar geen regelmaat in de prestaties. Lukt het wel tegen Lebbeke? “Longen uit ons lijf lopen en alles geven”

  Een keer winnen, een keer verliezen, een keer gelijk. Het is het seizoen van Lyra-Lierse, geheel in contrast met de vorige voetbaljaargang, waarin Lyra-Lierse een periodetitel won. Dat lijkt er dit seizoen niet in te zitten. Lyra-Lierse heeft een opdracht, en die luidt dat die wisselvalligheid, dat gebrek aan regelmaat moet worden afgeschud. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Lebbeke, nieuw in 2de amateur, moet het kind van de 2-0-nederlaag in Tongeren worden.
 2. Dietri Laflere na acht maanden blessureleed terug bij Sparta Kruiseke: “Samen met de ploegmaats de strijd aangaan om ons te redden”
  voetbal derde provinciale a

  Dietri Laflere na acht maanden blessure­leed terug bij Sparta Kruiseke: “Samen met de ploegmaats de strijd aangaan om ons te redden”

  Hekkensluiter Sparta Kruiseke staat zondag thuis tegen VKW Vleteren voor een belangrijke wedstrijd. De bezoekers tellen zeven punten meer, maar Sparta Kruiseke telt wel een match minder. “We moeten proberen voor de winterstop de kloof kleiner te maken”, aldus Dietri Laflere. “We moeten er niet over zeveren, zondag is het een belangrijke match.”
 3. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst): “Voor de feestdagen willen wij toch nog wat oogsten”
  voetbal derde nationale B

  Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Be­verst): “Voor de feestdagen willen wij toch nog wat oogsten”

  Als je bij Schoonbeek-Beverst even je oor te luisteren legt, is men er best tevreden over de puntenoogst tot dusver. Ook coach Yves Beckers, perfectionistisch in de benadering van elke wedstrijd, ziet geen reden tot klagen. “Vergeet niet, dat wij vorig seizoen in eerste provinciale geen kampioen speelden. Wij profiteerden van de mogelijkheid dat Achel geen licentie voor de nationale reeksen aanvroeg. Met beperkte middelen stelden wij dan ook een realistisch doel voor ogen: weg blijven van die dalersplaatsen. Bij uitbreiding maakte ik er een punt van, om vijf teams achter ons te laten. Tot dusver lijkt ons dat te zullen lukken”, licht Beckers toe.