Peter Genyn na zijn wereldrecord op de Memorial Van Damme op 4 september 2020
Volledig scherm
Peter Genyn na zijn wereldrecord op de Memorial Van Damme op 4 september 2020 © EPA

Peter Genyn opent met sterke tijd op 100m, maar is niet tevreden

Wheeler Peter Genyn (T51) bleef achter met gemengde gevoelens na z’n seizoensopener op de micromeeting in Oordegem zaterdag. Hij noteerde op de 100m 19.76. Dat is slechts 5 honderdsten boven z’n eigen wereldrecord, maar de rugwind van 3.1m per seconde gaf een vertekend beeld.

 1. Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooiplezier te beleven”
  tennis

  Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooi­ple­zier te beleven”

  De toernooimolen in het tennis is gelukkig opnieuw aan het draaien. Na de finales zondag op TC Rumbeke is het nu volle bak op TC Alexander, waar zondag het dubbeltoernooi aan haar epiloog toe is. Zondag stond de 52-jarige in Gits wonende Giovanni Nowé in zijn eigen TC Rumbeke op het hoogste schavotje. Samen met Nick Opbrouck van TC Gaverkasteel werd hij de primus in de reeks dubbel mannen 90 punten.
 2. Peter Devos en FC Gullegem sluiten eerste luik voorbereiding af met gelijkspel: “Vrije grote kans dat een aantal beloften zal doorschuiven”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Peter Devos en FC Gullegem sluiten eerste luik voorberei­ding af met gelijkspel: “Vrije grote kans dat een aantal beloften zal doorschui­ven”

  Tweedenationaler FC Gullegem sloot het eerste luik van de voorbereiding zaterdag thuis af met een oefenwedstrijd tegen eersteprovincialer Eendracht Wervik (1-1). Bij het team van voorzitter Jan Hanssens haakt nieuwkomer Louis Coetsier verrassend af. Middenvelder Louis Coetsier (23) was na een seizoen bij derdenationaler SV Anzegem, teruggekeerd naar de Poezelhoek.