Hangende kopjes bij Pelt na de 0-3-nederlaag tegen Sint-Lenaarts.
Volledig scherm
Hangende kopjes bij Pelt na de 0-3-nederlaag tegen Sint-Lenaarts. © Dick Demey

Pelt start competitie met magere vier op twaalf, eerste zege voor Beringen

Voetbal Derde nationale BMet vier op twaalf zet Pelt een magere competitiestart neer. De Noord-Limburgers slikten al negen doelpunten en konden nog maar vijf keer scoren. In de toch al door blessures geteisterde kern kreeg spits Henry Odutayo de opdracht te herbronnen in de B-kern. Geen goed signaal, want de nieuwkomer kwam naar Esperanza om er te scoren. Komend weekend staat de derby tegen Beringen op het programma. Winnen lijkt een must voor het team van trainer Mathieu Mertens.

  1. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”

    Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Be­verst) na de 1-3-nederlaag tegen Wellen: “We geven niets weg en toch gaan we de boot in”

    Van twee teams, die doorgaans een voetballende oplossing nastreven, bleek in het duel tussen Schoonbeek-Beverst en Wellen uiteindelijk weinig van over te blijven. Coach Yves Beckers (Schoonbeek-Beverst) zag zijn team nochtans goed starten. “Gaandeweg in die eerste helft werd duidelijk, dat we voorin geen balvastheid toonden. Vandaar ook met Guiseppe Salamone een wissel bij de rust. De bedoeling was om nog te wachten tot het uur om voluit de gaan drukken. Dat bleek door dat doelpunt meteen na de pauze, niet meer nodig”, geeft Beckers aan.