Pascal Smessaert speelde bij SK Lovendegem aan de zijde van heel wat sterke spelers.
Volledig scherm
Pascal Smessaert speelde bij SK Lovendegem aan de zijde van heel wat sterke spelers. © Robby Verdickt

Pascal Smessaert over glorieperiode in Meetjesland: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

In april 1993 haalde SK Lovendegem het voor meer dan 3000 voetbalfans met 1-0 van Zottegem en die winst betekende dat de geelblauwen in vierde nationale aan de slag konden.  In de jaren ‘70 had de club al een jaartje van nationaal voetbal geproefd. Bij deze promotie bleek Lovendegem beter gewapend. Zeven seizoenen lang was SK Lovendegem een te duchten ploeg in de bevorderingsreeks, maar in 2000 viel de degradatie niet te vermijden. Twee jaar later keerde het nog even terug in vierde. Met wisselend succes. In 2006 degradeerde het opnieuw. Intussen is SK Lovendegem een middenmoter in tweede provinciale. 

 1. Limburgse jeugdrenners scoren meteen: winst voor Sente Sentjens en Anna Vanderaerden
  Wielrennen junioren

  Limburgse jeugdren­ners scoren meteen: winst voor Sente Sentjens en Anna Vanderaer­den

  Sente Sentjens (Acrog Balen) en Anna Vanderaerden (Doltcini - Corlyp WDT) hebben hun eerste koersweekend in eigen land bekroond met winst. Sentjens was de beste in Glabbeek waar ook Vanderaerden won. De dochter van ex-prof Gert was op zaterdag ook al de beste in haar leeftijdscategorie in Zedelgem. “Ik pakte twee weken geleden al een derde plaats in Italië. Ik wist dat de benen goed waren”, vertelt Sente Sentjens.
 2. Ilka Van de Vijver wil met de Yellow Tigers tijdens de slotweek van de VNL nog eens extra pieken
  volleybal

  Ilka Van de Vijver wil met de Yellow Tigers tijdens de slotweek van de VNL nog eens extra pieken

  De Yellow Tigers hebben een moeilijke week achter de rug. Logisch, want zij moesten het afleggen tegen de USA en tegen Turkije. Die twee ploegen domineren het vrouwenvolleybal en staan samen met Brazilië helemaal bovenaan de rangschikking van de ‘Volley Nations League’. Vandaag staat de nationale volleybalploeg oog in oog met Japan. Nog zo’n wereldtopper. Het team uit Azië is volop in strijd met Nederland voor de vierde plaats. Geschenken moeten dus niet verwacht worden.