Pascal Eenkhoorn sprintte aan het einde van de Heistse Pijl sneller dan Yves Lampaert. Medevluchter Jonas Rickaert speelde in de laatste hectometer niet meer mee.
Volledig scherm
Pascal Eenkhoorn sprintte aan het einde van de Heistse Pijl sneller dan Yves Lampaert. Medevluchter Jonas Rickaert speelde in de laatste hectometer niet meer mee. © Mpics

Pascal Eenkhoorn in Heistse Pijl sneller dan Lampaert en Rickaert: “Gesprint vanuit de beste positie”

Wielrennen profsPascal Eenkhoorn volgt Sasha Weemaes op de erelijst van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl op. In Heist-op-den-Berg werd een massaspurt verwacht, maar die kwam er niet. Het werd een sprint met drie. Eenkhoorn klopte Yves Lampaert en Jonas Rickaert.

 1. Laura Verdonschot start veldritseizoen in Bredene, maar kiest daarna voor het buitenland: “Eerste doel is UCI-punten verzamelen”
  Veldrijden vrouwen elite

  Laura Verdon­schot start veldritsei­zoen in Bredene, maar kiest daarna voor het buitenland: “Eerste doel is UCI-pun­ten verzamelen”

  Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) begint in Bredene aan haar veldritseizoen. Normaal stond die Ethias Cross niet op haar programma, maar omdat er maandag ploegvoorstelling is, kon de voorziene wedstrijd in het buitenland niet doorgaan. “Na Bredene trek ik sowieso naar het buitenland. Ik wil in de eerste plaats UCI-punten verzamelen. Mijn doelen liggen later op het seizoen. Een goed BK bijvoorbeeld”, vertelt Verdonschot.
 2. Daniel Ternest (LS Merendree) kijkt uit naar derby tegen Poesele: “Het wordt zaak om te bevestigen”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Daniel Ternest (LS Merendree) kijkt uit naar derby tegen Poesele: “Het wordt zaak om te bevestigen”

  LS Merendree en FC Poesele werden in tweede provinciale A als potentiële revelaties getipt. En voorlopig lossen zij ook de verwachtingen in. Merendree kwam met een 6 op 9 aardig uit de startblokken, Poesele parkeerde zich vorige week na een 7 op 9 op de derde plaats. Daniel Ternest nodigde ex-ploegmaat Robin Dossche - nu aan de slag bij FC Poesele - uit voor wat hulp bij de verbouwingen. Wij vroegen hem of hij wat wijzer werd over de te verwachten aanpak van FC Poesele in de derby van komend weekend.