Pape Gueye maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar had nog enkele keren kunnen scoren. "Ik heb veel gewerkt voor de ploeg en daarom had ik geen kracht meer om af te werken."
Volledig scherm
Pape Gueye maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar had nog enkele keren kunnen scoren. "Ik heb veel gewerkt voor de ploeg en daarom had ik geen kracht meer om af te werken." © BELGA

Pape Gueye (KV Kortrijk) morst met kansen, maar is ook matchwinnaar tegen KV Oostende: “Ik spaar mijn goals voor de wedstrijd tegen Standard”

Voetbal 1AKV Kortrijk heeft de derby tegen KV Oostende met het kleinste verschil gewonnen. Pape Gueye scoorde net voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd na een voorzet van Faïz Selemani. De 22-jarige Senegalese spits van de ‘Veekaa’ had nog enkele keren op het scorebord kunnen komen, maar hij wrong verschillende reuzenkansen de nek om: “Ik kon een hattrick gemaakt hebben.”

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiëntie geeft doorslag”

  Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiën­tie geeft doorslag”

  Een efficiënter Renolim Borgloon won met 6-3 het Limburgs derby tegen ZVK Eisden Dorp. Met drie doelpunten op rij, zorgde een trefzekere Yachou meteen voor een kloof. Toch gaf het jeugdige ZVK Eisden niet op. Toen een nonchalanter spelend Borgloon gas terug nam, knokte de Maasmechelse ploeg zich opnieuw in de wedstrijd. El Hassani nam in de slotfase evenwel alle twijfel weg. Met deze nieuwe driepunter blijft Borgloon op de tweede plaats in de rangschikking. “Met 25 punten op 33 blijft het Loonse sprookje voortduren. Niemand zich aan zulk scenario verwacht”, genoot Kenneth Vanderheyden na afloop.