Pape Gueye maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar had nog enkele keren kunnen scoren. "Ik heb veel gewerkt voor de ploeg en daarom had ik geen kracht meer om af te werken."
Volledig scherm
Pape Gueye maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar had nog enkele keren kunnen scoren. "Ik heb veel gewerkt voor de ploeg en daarom had ik geen kracht meer om af te werken." © BELGA

Pape Gueye (KV Kortrijk) morst met kansen, maar is ook matchwinnaar tegen KV Oostende: “Ik spaar mijn goals voor de wedstrijd tegen Standard”

Voetbal 1AKV Kortrijk heeft de derby tegen KV Oostende met het kleinste verschil gewonnen. Pape Gueye scoorde net voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd na een voorzet van Faïz Selemani. De 22-jarige Senegalese spits van de ‘Veekaa’ had nog enkele keren op het scorebord kunnen komen, maar hij wrong verschillende reuzenkansen de nek om: “Ik kon een hattrick gemaakt hebben.”

 1. Frank Depestele blijft in de Europese kansen van Menen geloven: “We willen zo ver mogelijk geraken”
  VOLLEYBAL CEV CUP

  Frank Depestele blijft in de Europese kansen van Menen geloven: “We willen zo ver mogelijk geraken”

  Decospan Menen heeft de heenwedstrijd van de 1/16 finales in het kader van de CEV Cup tegen Guaguas Las Palmas verloren (3-1). Het team van trainer-coach Frank Depestele begon sterk aan het Europese duel, maar na winst in de eerste set ging het stroever en moeizamer. “We konden niet dezelfde receptiekwaliteit vasthouden”, verklaart de trainer-coach van Menen, toen hij in de luchthaven arriveerde. “Aanvallend maakten we ook te veel fouten.”
 2. Dieter Meulenyzer is één van de blijvers bij leider Wevelgem: “Content met wat ik heb en op mijn leeftijd zit ik hier goed”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Dieter Meulenyzer is één van de blijvers bij leider Wevelgem: “Content met wat ik heb en op mijn leeftijd zit ik hier goed”

  Bij tweedeprovincialer SV Wevelgem City A doet Dylan Vanhaverbeke er volgend seizoen nog een vijfde jaar bij als sportief manager en coach. Intussen verlengden ook keeperstrainer Christophe Descamps, de broers Dieter en Mathias Meulenyzer, Brandon Delneste en Romain Roussel hun verblijf bij de leider in tweede B. Ze zijn er bij de Vlassers alvast vroeg bij.