Voorzitter Francis Bosschaerts is blij dat er na een coronajaar in Diegem weer gecrost wordt.
Volledig scherm
Voorzitter Francis Bosschaerts is blij dat er na een coronajaar in Diegem weer gecrost wordt. © Geert Tresignie

Organisatoren van cross in Diegem strikken Van Aert en Van der Poel: “We doen er als bestuur alles aan om er opnieuw een echt volksfeest van te maken”

VeldrijdenOp woensdag 29 december wordt de jaarlijkse cross in Diegem gereden. Ook dit jaar kiest men in de eindejaarsperiode voor een avondcross. De Diegemse veldrit is een van de oudste in ons land. Enkel vorig jaar gooide de coronacrisis roet in het eten. Het ziet er andermaal naar uit dat de absolute top van de crosswereld aan de start zal verschijnen.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Arne De Smet keert terug naar de roots: “In Maldegem speel ik voor oma Jenny en opa Prosper”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Arne De Smet keert terug naar de roots: “In Maldegem speel ik voor oma Jenny en opa Prosper”

  KSK Maldegem tekent de krijtlijnen uit naar volgend seizoen toe. ‘Den SK’ wordt KSVK Maldegem, er is al een nieuw logo en de clubkleuren worden rood, geel en zwart. Abdoulaye Declerck zet een punt achter zijn loopbaan, maar vanuit fusiebroer Adegem maken Gaëtan Blanquart, Kerenzo Braet en Guillaume Meulebroeck de overstap. Die laatste bereikte een mondelinge overeenkomst en bevestigt morgen zijn akkoord met de fusieclub. Met Arne De Smet keert ook een ex-speler terug naar zijn ‘roots’. En niet de minste. Wij hadden een babbel met de technisch vaardige middenvelder.
 1. Hangt er een fusie tussen SVD Kortemark en SK Roeselare-Daisel in de lucht? Kortemarkvoorzitter Daniël Verduyn ontkent: “Nog geen enkel gesprek in die richting”
  voetbal tweede provinciale A

  Hangt er een fusie tussen SVD Kortemark en SK Roeselare-Dai­sel in de lucht? Kortemark­voor­zit­ter Daniël Verduyn ontkent: “Nog geen enkel gesprek in die rich­ting”

  SVD Kortemark gaf een kleine twee weken geleden aan dat het volgend seizoen niet meer uitkomt met haar eerste ploeg in tweede provinciale en voortbouwt op de B-ploeg in vierde provinciale. Enkele stemmen verkondigden dat Kortemark van plan is een fusie aan te gaan met eersteprovincialer SK Roeselare-Daisel, de club waar Daniëls zoon Alexander Verduyn ondervoorzitter is. “Daar is echter niets van aan”, laat de pater familias ons weten.