Plaatselijk atleet Brett Jacobs, die getraind wordt door Jens Laporte, is een van de vele 2m-springers op de deelnemerslijst van het hoogspringgala van AVZK.
Volledig scherm
Plaatselijk atleet Brett Jacobs, die getraind wordt door Jens Laporte, is een van de vele 2m-springers op de deelnemerslijst van het hoogspringgala van AVZK. © BSE

Organisator Jens Laporte blijft hopen dat hoogspringgala op 16 januari kan plaatsvinden: “Er is geen plan B”

ATLETIEKNa een bijzonder succesvolle eerste editie in 2020 hoopt organisator Jens Laporte dat er op 16 januari een tweede editie van het hoogspringgala in Booischot mogelijk is. Maar het is voorlopig nog eventjes afwachten wat de autoriteiten zullen beslissen. 

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Lillenaar Flor Van Den Eynden (20) is einde contract bij FC Eindhoven en gaat op zoek naar speelminuten: “Ik wil spelen, hier of elders”
  Buitenlands voetbal

  Lillenaar Flor Van Den Eynden (20) is einde contract bij FC Eindhoven en gaat op zoek naar speelminu­ten: “Ik wil spelen, hier of elders”

  Anderhalf jaar geleden streek Flor Van Den Eynden neer bij FC Eindhoven toen hij transfervrij overkwam van... Inter Milaan. De inmiddels 20-jarige Lillenaar ging in de Nederlandse tweede klasse op zoek naar speelminuten, maar bleef tot dusver een beetje op zijn honger zitten. En dus is de centrale verdediger duidelijk. “Ik wil spelen, hier of elders”, klinkt het.
 3. Triatlonorganisaties blijven in de ban van corona: “Nieuw regelmatigheidscriterium crossduatlon verschuift naar lente”

  Triatlonor­ga­ni­sa­ties blijven in de ban van corona: “Nieuw regelmatig­heids­cri­te­ri­um crossdu­atlon verschuift naar lente”

  De triatlon- en duatlonwedstrijden in ons land blijven in de ban van de coronaproblematiek. De wintertriatlon van Diksmuide is al geannuleerd en ook het nieuwe regelmatigheidscriterium crossduatlon, dat deze maand van start moest gaan, wordt noodgedwongen verschoven naar maart. Ook de Run en Bike van BIN, de triatlonclub van de NATO in Brussel, schuift van januari op naar maart. De triatleten die snakken naar wat wedstrijdritme zullen dus twee maanden langer op hun honger blijven zitten.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari