Robby Cobbaert moest in de finale van het PK in eigen St-Lievens-Esse passen, maar zegevierde zondag in St-Ulriks-Kapelle.
Volledig scherm
Robby Cobbaert moest in de finale van het PK in eigen St-Lievens-Esse passen, maar zegevierde zondag in St-Ulriks-Kapelle. © Geert De Rycke

Ondanks letsel heeft Robby Cobbaert eerste zege beet: “Voor mijn overleden papa”

Wielrennen elite zonder contractOmdat zijn vriendin hoogzwanger is laat Robby Cobbaert (30) de Ronde van Vlaams-Brabant die woensdag begint schieten. Hij voegde de kermiskoers in St-Ulriks-Kapelle aan zijn kalender toe en boekte er zondag z’n eerste zege.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Yasin Mrani en Racing Mechelen imponeren met 0-5-zege bij City Pirates én derde plaats: “Nog niet kijken naar de rangschikking”
  voetbal tweede nationale B

  Yasin Mrani en Racing Mechelen imponeren met 0-5-zege bij City Pirates én derde plaats: “Nog niet kijken naar de rangschik­king”

  Hoezo een zware midweekwedstrijd tegen Cappellen in de benen? Racing Mechelen was een en al passie zondagnamiddag en voor die inzet werden de troepen van trainer Greg Vanderidt beloond met een ruime 0-5-overwinning bij City Pirates. Yasin Mrani was een van de bezoekende doelpuntenmakers en zo opende de snelle en dribbelvaardige winger zijn rekening voor de Mechelaars.
 1. Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfestival smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”
  Basketbal TDM 2B

  Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfes­ti­val smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”

  In de derby tussen BK Tongeren en Hasselt BT konden de Ambiorixzonen in de slotfase van het eerste quarter een kloof slaan met bommen van Sam Proesmans en Yoann Hertay. Hasselt BT kon het Tongerse bommenfestival niet afstoppen. Het werd een ruime 90-73-overwinning in een sfeervolle Pibo. T1 Sacha Massot liet zijn jonge talenten opdraven met een opmerkelijke rol voor de 15-jarige center Oskar Giltay.