Drambaiev heeft het duidelijk even moeilijk na zijn gelijkmaker op Club Brugge. “Voetbal is mijn uitlaatklep om de oorlogsgruwel te vergeten.”
Volledig scherm
Drambaiev heeft het duidelijk even moeilijk na zijn gelijkmaker op Club Brugge. “Voetbal is mijn uitlaatklep om de oorlogsgruwel te vergeten.” © Belga

Oleksandr Drambaiev tracht oorlog in Oekraïne te vergeten bij Zulte Waregem: “Je gaat er mee slapen”

Voetbal Jupiler Pro LeagueZowat dertig jaar na Vital Borkelmans loopt er opnieuw een ‘brommerke’ langs de linkerflank in het Regenboogstadion rond. Toen was dat bij SV Waregem, nu bij Zulte Waregem. Oleksandr Drambaiev kijkt niet op een kilometertje meer of minder, maar de 21-jarige Oekraïner is niet enkel een loopwonder. Dat bewees hij vorige vrijdag in Jan Breydel, waar hij het doelpunt scoorde dat Essevee een onverhoopt punt opleverde bij het bezoek aan Club Brugge. Een kennismaking.

 1. Limburgs team Q1 Trackracing laat van zich spreken in Europa
  autosport

  Limburgs team Q1 Trackra­cing laat van zich spreken in Europa

  Het Limburgse Q1 Trackracing was afgelopen weekend present in de Tempel van de Snelheid ofwel de Italiaanse omloop van Monza en dat voor de voorlaatste manche van de GT Cup Open Europe. Kempenaar Jan Lauryssen pakte er zijn zesde en zevende zege van het seizoen, maar dat betekent niet hij al zeker is van de Europese titel. Het duo Dirk Schouten en Lucas Valkre, ook in de kleuren van Q1 Trackracing, werd in Monza zesde en tweede en blijft zo in de running voor de titel.
 2. Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”
  Basketbal BNXT League

  Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”

  Leuven Bears begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Aan de vooravond van het nieuwe kampioenschap is er bij nogal wat clubs ongerustheid. Corona is nog altijd niet helemaal uit de wereld en de dalende koopkracht kan voor slinkende inkomsten zorgen. In Leuven is dat niet anders, al kijkt men met opgeheven vooruit.