Noor Vidts (m.) in actie op de 100 meter horden tijdens de Nacht.
Volledig scherm
Noor Vidts (m.) in actie op de 100 meter horden tijdens de Nacht. © Belga

Noor Vidts komt met gulle lach door de finish: “Ik trek naar het WK in Eugene met de bedoeling mij in elk nummer te verbeteren”

nacht van de atletiekAls gevolg van de organisatie deze zomer van zowel het WK als het EK, volgt in eigen land de ene meeting de andere op. Het voorbije weekend gingen zelfs de Nacht in Heusden-Zolder én de Flanders Cup in Merksem door. Noor Vidts en Paulien Couckuyt toonden alvast dat het de goede richting uitgaat, dat in tegenstelling tot Jonathan Sacoor.

 1. Eerste ervaring voor Kempense Eline Moors op het profcircuit: “Ik ben niet echt een verdedigend type”
  Tennis

  Eerste ervaring voor Kempense Eline Moors op het profcir­cuit: “Ik ben niet echt een verdedi­gend type”

  De Molse Eline Moors speelde twee weken geleden haar eerste wedstrijd op het profcircuit en mocht dinsdag op het 15.000 dollar-toernooi van De Pollepel in Duffel voor de eerste keer proeven van een match op de hoofdtabel. De als vierde geplaatste Argentijnse Bonardi bleek nog te sterk. “Na winst in de tweede kwalificatieronde was mijn toernooi al geslaagd”, glimlacht Moors.
 2. Alessio Castro-Montes (AA Gent) hypergemotiveerd voor Europese kwalificatie: “We moeten die 0 op 18 rechtzetten”
  voetbal jupiler pro league

  Alessio Cas­tro-Mon­tes (AA Gent) hypergemo­ti­veerd voor Europese kwalifica­tie: “We moeten die 0 op 18 rechtzet­ten”

  Met een klinkende 1-3-overwinning op het veld van KV Oostende beleefde AA Gent de perfecte generale repetitie voor het Europese duel van donderdag. Tegen Omonia Nicosia moeten de Buffalo’s proberen om al in de eerste wedstrijd een kloofje te slaan. Wie er absoluut op gebrand is om de poulefases van de Europa League te bereiken, is Alessio Castro-Montes. Hij heeft nog een openstaande rekening in de Europa League.
 1. Endrit Voca (Thes Sport): “Er had meer ingezeten dan 1-1 gelijkspel tegen Club Luik”

  Endrit Voca (Thes Sport): “Er had meer ingezeten dan 1-1 gelijkspel tegen Club Luik”

  Thes Sport kan terugblikken op een geslaagde voorbereiding. De kern werd ook in de breedte versterkt. Op de eerste speeldag in eerste nationale kregen ze in Tessenderlo al meteen een topper voorgeschoteld met de komst van titelkandidaat Club Luik. De Luikenaars van T1 Gaëtan Englebert steken hun ambities niet onder stoelen of banken en willen absoluut de stap naar de Challenger Pro League zetten. Het werd een aangename partij met een billijk 1-1 gelijkspel als resultaat.