Bij het ingaan van de slotronde van de Johan Museeuw Classic in Gistel loste Jan Van Dyck op kop van de leidersgroep de latere winnaar Jon Rye-Johnsen af.
Volledig scherm
Bij het ingaan van de slotronde van de Johan Museeuw Classic in Gistel loste Jan Van Dyck op kop van de leidersgroep de latere winnaar Jon Rye-Johnsen af. © VDB

Noor Jon Rye-Johnsen wint in spurt met elf Johan Museeuw Classic, Jan Van Dyck verdienstelijk negende

Wielrennen junioresIn een sprint met elf zette Jon Rye-Johnsen de Johan Museeuw Classic op zijn naam. De Noor was sneller dan de Nederlanders Rindert Buiter en Mike Bronswijk, woensdag in Reningelst winnaar van de Trofee van Vlaanderen. De eerste Belg was Joes Oosterlinck. Hij viel net naast het podium.

  1. Russell Racing by PK Carsport pakt zege na felbevochten 43ste editie van 24 Hours of Zolder
    Autosport

    Russell Racing by PK Carsport pakt zege na felbevoch­ten 43ste editie van 24 Hours of Zolder

    De 43ste editie van de 24 Hours of Zolder heeft al zijn beloften ingelost, waarbij de prototypes als grote overwinnaars uit de bus zijn gekomen. De zege was voor Russell Racing by PK Carsport, meteen de vierde overwinning al voor Frank Thiers en een tweede voor Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en Hans Thiers. Voor de Israëliër Alon Day was het de eerste keer dat hij in Zolder bovenaan de ranking eindigde.