Nolan Huysmans won in Lichtervelde voor Milan De Winter en Milan Vantomme.
Volledig scherm
Nolan Huysmans won in Lichtervelde voor Milan De Winter en Milan Vantomme. © Geert De Rycke

Nolan Huysmans wint in Lichtervelde: “Trainingsweekend werd feestelijk moment”

Wielrennen U17Aanvankelijk was Nolan Huysmans niet van start om in Lichtervelde te starten, maar de plotse kalenderwissel pakte goed uit. De snelle man Avia-Rudyco won in West-Vlaanderen voor Milan De Winter en Milan Vantomme. Een toevalstreffer was dit niet, want Huysmans is aan een sterk seizoen bezig bij de U17.

 1. Twee doelpunten van aanwinst Luna Vanzeir leveren KRC Genk Ladies meteen een driepunter op: “Luna heeft snel haar draai gevonden”

  Twee doelpunten van aanwinst Luna Vanzeir leveren KRC Genk Ladies meteen een driepunter op: “Luna heeft snel haar draai gevonden”

  KRC Genk Ladies heeft op de openingsspeeldag meteen de eerste overwinning te pakken. Al liep dat niet van een leien dakje. Na amper vier minuten keken de Genkies reeds tegen een achterstand aan. Met twee treffers van aanwinst Luna Vanzeir zette de Genk Ladies de scheve situatie nog voor de rust recht. Woluwe kon in de tweede helft niet echt een vuist maken. “Noem het een verdiende collectieve zege, al heeft Luna Vanzeir met twee treffers op rij meteen haar visitekaartje afgeleverd”, zegt Genks kapitein Sien Vandersanden.
 2. Gaëtan Coucke gaat met Malinwa in Cercle voor tweede zege en clean sheet op rij: “Van buitenaf waren er veel defensieve twijfels”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Gaëtan Coucke gaat met Malinwa in Cercle voor tweede zege en clean sheet op rij: “Van buitenaf waren er veel defensieve twijfels”

  Opluchting. Dat gevoel overheerste ook bij Gaëtan Coucke (24) na de 3-0-overwinning tegen Union. De nul is van het bord. “Die eerste driepunter maakte het deze week toch aangenamer op training”, aldus de doelman. Ook die andere nul is van de tabellen, die van de clean sheets. “Dat doet zeker deugd. Vooral omdat er geschreven werd dat we defensief kwetsbaar waren.”
 1. 24 jeugdploegen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”
  Voetbal

  24 jeugdploe­gen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”

  Bij De Kempen wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘Kempencup’. Dit internationale voetbaltornooi voor -12-jarigen is aan zijn achtste editie toe. 24 ploegen komen op maandag 15 augustus in actie. Voor de eerste keer wordt er zaterdag een kwalificatietornooi ingericht waar acht clubs, in twee reeksen van vier, aan deelnemen. De twee winnaars krijgen een wildcard voor het hoofdtornooi.